Foto: Kristina Alexanderson, CC-BY

Presentation av Svenskarna och internet – valspecial 2018

Välkommen till presentationen av ”Svenskarna och internet – valspecial 2018” – en rapport om svenskarnas syn på internet som arena för politik och demokrati. 25 juni bjuder internetstiftelsen i Sverige, IIS, in till en statistikspäckad lunchpresentation med efterföljande panelsamtal.

OBS! Evenemanget är fullbokat. Du kommer att kunna följa presentationen via vår Facebooksida, 25/6 klockan 12-13. Vill du ha ett mejl när vi publicerar rapporten? Registrera dig här.

Vilka är de viktigaste informationskanalerna inför valet? Hur många har deltagit i hashtagkampanjer som till exempel #Metoo? Tycker svenskarna att internet gör det enklare att engagera sig politiskt? Hur många deltar i politiska diskussioner på internet och hur många har valt att avstå på grund av rädsla för näthat? Dessa och många fler frågor får du svar på 25 juni under vår presentation av rapporten ”Svenskarna och internet – valspecial 2018”.

Rapporten är en del av ”Svenskarna och internet”, en av Sveriges största individundersökningar om användningen av internet som kommer varje höst. I och med att det är valår har vi i årets undersökning ställt extra många frågor kring internet och politik. Genom att publicera en specialrapport redan nu hoppas vi bidra till att göra användarnas röster hörda i diskussionen om internets roll för demokratin i Sverige samt bidra med värdefulla insikter för politiskt engagerade och intresserade inför det stundande valet.

Rapporten presenteras av Björn Appelgren, projektledare på Internetstiftelsen. Under ett efterföljande panelsamtal ges fler perspektiv på resultaten av Brit Stakston, mediestrateg och författare samt Juan Pablo Roa, biträdande kommunikationschef på Socialdemokraterna.

Praktisk info:

Tid: 25 juni, 12.00 – 13.00
Plats: Hammarby Kaj 10D, Stockholm
Mat: Vi bjuder på wraps och kaffe!