Återförsäljare

Du registrerar ditt .se- eller .nu-domännamn hos någon av IIS återförsäljare, så kallade registrarer. Här kan du se vilka det finns att välja på.

Visa alla återförsäljare

Så registrerar du ett domännamn

1. Sök domän

Skriv först in domännamnet du vill registrera i sökfältet på vår förstasida för att testa om adressen är ledig. Klicka på ”Sök”-knappen till höger. Om adressen är ledig är det fritt fram att registrera den. För att registrera en domän behöver du göra det hos en registrar, vilket är en avIIS auktoriserade återförsäljare.

2. Välj registrar

På den här sidan hittar du alla våra återförsäljare. Välj först i vilket land du vill att din registrar ska ha sin hemvist. Sedan är det dags att sortera listan efter vilka tilläggstjänster som återförsäljarna erbjuder. Klicka på knappen ”Filtrera listan”. Nu får du en lång lista med förslag på registrarer att välja bland. Ett tips är att jämföra erbjudanden från flera olika registrarer. Ett annat råd är att bestämma om du behöver köpa exempelvis webbhotell- och e-posttjänst med registreringen av din nya domän.

3. Beställ direkt

När du väl valt ut en av IIS återförsäljare genomför du registreringen av domännamnet via ett formulär på återförsäljarens webbplats. Vanligen betalar du en årsavgift för själva domänregistreringen direkt med kontokort, plus eventuella tilläggstjänster om du vill ha sådana. Du får en bekräftelse på registreringen av din nya domän till den e-postadress du uppgett i formuläret. Klart!

Bli återförsäljare

Är du själv intresserad av att bli återförsäljare av .se- eller .nu-domäner? Läs mer på vår webbplats för registrarer.