Digitalt skapande och programmering i undervisningen – hur då?

Välkommen till IIS heldagsseminarium om digital kompetens - en heldag kring hur du som lärare kan arbeta med digitalt skapande och programmering i skolan och undervisningen.

Under sommaren kommer läroplansförändringar som gör att digitalt skapande och programmering får tydligare skrivningar i läroplanen. Vi på IIS bjuder därför in till en heldag kring digitalt kompetens, digitalt skapande och programmering. Det kommer att vara en fullspäckad dag med föreläsare och möjligheten att pröva på programmering och 3D-printing. Du får också samt att träffa kollegor och få möjlighet att utbyta idéer kring hur arbetet med läroplansförändringarna kan ske i skolan.
Dagen är kostnadsfri. Du anmäler dig via formuläret nedan.

På eftermiddagen erbjuder vi workshops både på IIS och tillsammans med Vetenskapens hus. Vetenskapens Hus är en verksamhet som erbjuder elever i Stockholm stad möjligheten att labba i högskolemiljö. Under vår dag kring digitalt skapande kommer det att erbjudas en workshop kring robotprogrammering. Workshopen är öppen för alla och startar i grundläggande programmering för att ge deltagarna möjlighet att pröva på även lite mer avancerad robotprogrammering av Lego-Mindstorm.

På IIS har vi följande workshops planerade:

  • 3D-printning i skolan (hur då?)
  • Robotprogrammering en grundläggande introduktion
  • Java-Script programmering

Färdiga talare:

Maria Franzen (Knivsta), Pamela Davidsson (IIS), Kristina Alexanderson (IIS), Måns Jonasson (håller i en workshop kring 3D-printning).

Lite praktiska detaljer:

Antalet platser är begränsade! Först till kvarn gäller! Vi kommer att vara på IIS nya kontor i Hammarby Sjöstad, Hammarby Kaj 10D, 5 trp. Vi bjuder på lunch så glöm inte att ange om du har någon allergi.

Vi har en avgift för de som inte kommer, och inte har anmält det. Vänligen berätta därför om du inte kommer – mejla kristina@webbstjarnan.se.