Barnhack – programmeringsskola från .SE

Vill dina barn lära sig att programmera? Nu får de chansen när vi träffas under ett par timmar och går igenom grunderna i Scratch – en programmeringsmiljö särskilt framtagen för barn!

OBS! Detta evenemang var den 21 april 2013. Vi anordnar löpande fler barnhack: För att få inbjudan till dessa, läs bloggposten om hacket och anmäl dig till vår e-postlista för Barnhack.Vi har också tagit fram en Internetguide som guide till att skapa egna barnhack, och ett XL-material med instruktioner till Scratch för dig som vill lära dig och dina barn hemma. Läs och ladda ner dessa gratis här!

Läs och ladda ner vår Internetguide ”Barnhack!” nu!

Genom att använda sig av ett enkelt gränssnitt och roliga uppgifter går det fort att börja göra egna spel i ”Scratch”, en mjukvara som är framtagen av MIT (Massachusetts Institute of Technology) särskilt för att lära barn grunderna i programmering. Det mesta görs med dra-och-släpp och programmet finns på svenska.

Det krävs inga förkunskaper för att börja med Scratch, förutom att kunna läsa lite på svenska. Måns Jonasson från .SE går igenom grunderna i Scratch och vi gör ett första enkelt spel tillsammans. Sen får alla börja göra egna spel och vi hjälps åt att komma på bra idéer och roliga uppslag.

Det här är en första pilottest av programmeringsskola för barn. Om eventet blir omtyckt fortsätter vi under året med flera programmeringsträffar, så kommer du inte med den här gången har du förhoppningsvis flera chanser framöver.

Har du frågor? Kontakta mans.jonasson@iis.se!

Lokal: Hörsalen, .SE. Ringvägen 100 A, Stockholm
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt
Anmälan: Seminariet är fullsatt