Inlägg av Måns Jonasson

Måns Jonasson
Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.

Det händer på internet under 2017

det-ha%cc%88nder-pa%cc%8a-internet-2017-wide

Dags att titta i spåkulan. Ännu ett år är snart till ända, och 2016 går till historien som ett år många kommer att minnas för de allt för tidiga dödsfallen (Bowie! Prince!) och kanske också det året då vi på allvar började diskutera filterbubblan och problemet med ”falska nyheter” på sociala medier. För oss nätkramare är det här ingen ny diskussion, liknande röster som nu höjs för att kräva att Facebook tar ansvar för det innehåll dess användare postar på tjänsten har tidigare hörts, både mot Facebook och för längre sen mot andra tjänster.

Läs mer

Tiden framför datorn är nyttig, inte ond

barnhack_vasteras_4

Balans i tillvaron. I en något hysterisk insändare i DN som redan blivit omtalad i sociala medier skriver Andreas Sabelhierta att ”Alla vet att barn och ungdomars datorspelande är ett stort problem, men ingen gör något åt det”. Det är både förmätet och felaktigt. Självklart finns det barn och ungdomar som får problem av att sitta stilla för länge, men problemet i sig är självklart inte något nytt. Redan de gamla grekerna klagade troligen på att deras barn satt för länge vid marmortavlorna istället för att vara ute och leka.

Läs mer

Sista chansen att lägga beslag på ditt namn som gratis domän!

domanpirater_webb

Ta kontroll över ditt innehåll. När vi drog igång vår kampanj ”Domänpirater” för ett drygt år sedan var det som svar på en trend vi såg där privatpersoner fick sina domännamn registrerade av skojare som sen försökte sälja dem tillbaka till ockerpriser. Vi funderade på hur vi skulle kunna stoppa piraterna, och samtidigt använda tillfället till att skapa en kampanj kring vikten av att ha kontroll över sin digitala identitet.

Läs mer