Kom igång med enkel programmering tillsammans med dina barn med vår Internetguide Barnhack!.

Sportlov = kul med kod

Sportlovet i Stockholm närmar sig. Äntligen får döttrarna tid för sitt största fritidsintresse: att spela spel. Just den här veckan lär det bli Mario och Minecraft som regerar hemma, men vi planerar också att varva hemmamys med digital produktion på lokal. Sjuåringen blev biten direkt på ett av .SE:s Barnhack och vill lära sig mer.

– Det var jättekul. Jag fick tänka mycket och göra saker på riktigt, sa hon efter att ha byggt ett eget spel i Scratch.

Intresset för programmering med barn bubblar över hela landet. Allt fler vill testa. På .SE har vi ordnat Barnhack regelbundet och samarbetar nu med Tekniska museet för att fler barn ska få chansen. Under sportlovet den 24 – 28/2 kör museet Barnhack i stor skala och 100 barn kommer att kunna delta vid varje tillfälle. Följ länken för att komma till Tekniska museet, läs mer och anmäl er!

Om du inte bor i Stockholm finns det många bra aktörer att hålla koll på. Ta till exempel en titt på kodklubben Coderdojo som drivs av frivilliga i bland annat Lund och Växjö. Du kan söka på den internationella sidan och se om det finns något på g nära dig.

Facebookgruppen Geek Parents är också en bra källa för er som är föräldrar och vill bejaka, diskutera och få tips kring barn och teknik.

Det finns säkert en massa roliga initiativ på gång de närmaste veckorna. Tipsa gärna om event för barn i fältet nedan så att alla kan ta del av tipsen!

Vill du komma igång att programmera med dina barn hemma i stället så tycker jag att du ska läsa vår Internetguide Barnhack!. Det är enklare än du tror och det krävs inte att du har teknik som ditt största intresse. Den finns att läsa gratis på webben eller så kan du beställa den i tryckt format för endast 20 kronor.

Etiketter: , , , , , , , , , Foto: av Kristina Alexanderson (CC BY 2.0)

Om bloggaren

Jessica Bäck Projektledare för Internetguider på IIS Jessica ansvarar för IIS kunskapsspäckade och kostnadsfria Internetguider som spänner över en rad olika ämnen. Hon arbetar dessutom med marknadsföringen av Internetdagarna. Före starten på IIS var hon marknadsansvarig inom AcadeMedia.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

  • Britt 21 februari 2014, kl 10.38

    Här kommer ett riktigt polisigt tips! På Polismuseet, som ligger bredvid Tekniska museet i Stockholm, kan barnen klä ut sig till polis, sitta i en riktig Polisbil eller på en riktig Polismotorcykel och följa ”Hitta Vilse” – spåret och lära sig vad man gör om man skulle råka gå vilse (bra för de vuxna också).

    Extra sportlovsaktivitet är ”Tjuven som hade bråttom”, Polismuseets dramatiserade berättarstund om ett spännande fall från förr. Måndag till söndag hela vecka 9 kl 13.00 och 14.30. ”Tjuven som hade bråttom” passar bäst för barn från 5 år eftersom det är föräldrafritt.

    Svara