Sök finansiering för att göra en webbkurs

Öppna digitala lärresurser är något som Internetfonden och Webbstjärnan har stöttat i två år. Nu har vi öppnat en tredje fokusutlysning med inriktning på skolanpassade webbkurser.

Vi har under åren finansierat flera projekt med fokus på OER, det vill säga Öppna digitala lärresurser. Pedagoger som tilldelats medel har fritt kunnat utforma sina lärresurser och ämnesvalet har varit kopplat till lärarens expertis.

Nu ändrar vi formen så att sökande behöver förhålla sig till det format som Webbstjärnans kursportal har. Det är fritt att välja inriktning och föreslå olika ämnen som är relevanta för att lärare och elever ska lära sig mer om internet och dess möjligheter.

Webbkurser är idag en spridd form för att utbilda över hela världen. Genom att skapa så kallade MOOCs (Massive Open Online Course) är utbildning nu lättillgängligare än vad den någonsin har varit. En bra sammanställning på kurser finns på Mooc-list.

Vi vill genom kursportalen sprida kunskap på ett sätt som gör tid och rum betydelselöst. De kurser som finns i kursportalen handlar om skilda ämnen som Säkerhet, Programmering och Källkritik. Vi tror att det finns massor av personer ute i svenska skolor som har något att lära ut och där denna möjlighet passar perfekt.

Vi tar emot ansökningar till och med den 10 september 2015 klockan 13.00. Mer information om fokusutlysningen hittar du här.

Artikeln har inga etiketter Foto: classroom-laptops-computers-boy av r. nial bradshaw (CC BY 2.0)
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Pernilla Rydmark Projektledare, Internetfonden på IIS Pernilla ansvarade fram till våren 2016 för Internetfonden, som varje år delar ut flera miljoner till olika projekt som utvecklar internet.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.