Skam att inte Apple kan bättre, Androidtelefoner fortfarande snabbast!

Då var det dags ännu en gång för att förhandssläppa en del av Bredbandskollens mobilrapport 2016, idag ska vi prata telefonmodeller och vilka som surfar snabbast. Trots idoga försök att slå Android på fingrarna så klarar inte Apple konkurrensen och hamnar med sin toppmodell iPhone 6S först på plats 18 i topplistan.

Telefoner som Sony Xperia Z5, Samsung Galaxy S7 och LG G4 toppar listan med snitthastigheter över 30 Mbit/s, vilket är riktigt snabbt med tanke på att telefonera inte alltid används i tätorternas snabba 4G-nät. 4G-nät som idag kan nå hastigheter en bra bit över 100 Mbit/s efter operatörernas senaste justeringar.

Vad detta beror på kan man bara gissa. Kanske har Apple med sitt USA-fokus svårt att anpassa telefonerna efter svenska förhållanden. Eller så attraherar Apple en bredare användaregrupp med fler andel användare som har dålig täckning och långsammare abonnemang.

Snabb, snabbare, snabbast

Klart är iallafall att det numera går riktigt fort. I princip alla telefoner på topplistan klarar mer än 10 Mbit/s i snitt. Vilket motsvarar en full-HD-ström från Netflix samtidigt som du lyssnar på Spotify och kollar Facebook.

Så är du sugen på lite extra snabbt sommarsurf så har du hela listan här i Excelformat och PDF-format. Det är nog det bästa semestertipset du kan få. För med snabbt surf i luren så spelar det ingen roll hur uselt vädret är.

Tio snabbaste

Tabellen nedan listar de tio snabbaste mobiltelefonmodellerna sett till antalet mätningar som gjorts med Bredbandskollens app under tiden 1 januari- 15 maj 2016.

1 Sony Xperia Z5

2 Samsung Galaxy S7

3 Samsung Galaxy S7 edge

4 Sony Xperia Z5 Premium

5 LG G4

6 Samsung Galaxy Note 4

7 Sony Xperia Z5 Compact

8 Samsung Galaxy S6 Edge+

9 Nexus 6P

10 Samsung Galaxy S6 Edge

Etiketter: , , , , , ,

Om bloggaren

Rickard Dahlstrand Projektledare för Bredbandskollen Rickard har varit med och byggt upp Bredbandskollen på IIS där du kan testa hastigheten på olika bredbandsuppkopplingar. Han har även utvecklat liknande mätsystem för att testa TCP/IP-nätverk åt olika företag samt arbetat som lärare i nätverksteknik.