Så förvandlade vi Internetdagarna till en grön konferens

Utöver att Internetdagarna i år slog besöksrekord med många nöjda deltagare, så var 2016 även året då vår konferens blev miljömärkt! Detta efter flera års arbete med att ständigt förbättra sammankomsten ur miljösynpunkt.

Vårt miljöarbete på IIS har pågått sedan 2008, då vi gjorde vår första klimatanalys av verksamheten. Vi har sedan dess lyckats minska vår totala klimatpåverkan genom en rad olika åtgärder och arbetet fortgår kontinuerligt.

Miljömärkt Event

För att förbättra Internetdagarna ur miljösynpunkt så har vi genom åren till exempel undvikit att servera klimatboven kött och istället erbjudit ekologisk mat och dryck. Vi har även börjat skänka bort överbliven mat och börjat trycka våra t-shirtar på ekologisk och Fairtrade-märkt bomull. I år tog vi miljöarbetet ett steg längre och valde att ansöka om stiftelsen Håll Sverige Rents diplomering Miljömärkt Event. Läs mer om vad det innebar för årets konferens på internetdagarna.se.

Klimatkompensation

I år valde vi också att klimatkompensera för talarnas flygresor genom Zeromissions mest nyskapande och avancerade skogsprojekt CommuniTree Carbon Programme i Nicaragua. Något som bland annat uppmärksammades av en av keynote-talarna på Twitter:

Hållbarhetsredovisning

Läs mer om IIS hållbarhetsarbete i vår första hållbarhetsredovisning. Nästa år vill vi dessutom gärna upprepa årets succéevent Internetdagarna, och vi vill ha din hjälp att göra vår konferens ännu bättre! Har du till exempel fler tips på hur vi förbättrar vårt klimatarbete? Hör av dig.

 

Etiketter: ,
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Therese Ernbrandt Administratör Therese Ernbrandt jobbar med administration på IIS och har bland annat studerat miljö och utveckling på Södertörns högskola. Hon är aktiv i IIS interna miljögrupp och tycker om att laga vegetarisk mat.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.