Om IIS-bloggen

Välkommen till IIS företagsblogg, vad kul att du hittat hit! Den här bloggen handlar om internet och internetrelaterade ämnen sett ur alla möjliga vinklar och vrår.

Varför?

Vi på IIS vill gärna dela med oss av tankar, idéer och kunskap vi samlar på oss när vi i vardagen arbetar med internetbåde dess teknik och användning (Läs mer om allt vi gör här). Sedan april 2011 bloggar därför flera av våra anställda regelbundet.

Här på bloggen kan våra medarbetare fritt uttrycka åsikter, sia om framtiden, resonera och dela med sig av kunskap. Det är högt i tak och det som sägs är inte nödvändigtvis stiftelsens officiella åsikt in i minsta detalj.

Gemensamt för oss alla är att vi tror på – ­och tycker om  – internet.

logo_flamme_gold_20121Ni som läser IIS-bloggen blir ständigt fler och fler vilket är väldigt kul. 2012, efter bara ett år igång, nominerades vi till utmärkelsen Bästa blogg i European Excellence Awards, en prestigefylld kommunikationstävling där de bästa PR- och kommunikationsinsatserna i Europa gör upp om priserna.

Vad?

På IIS-bloggen samsas inlägg om vår verksamhet och vad som händer på IIS med kommentarer, analyser, funderingar och betraktelser kring olika internetrelaterade ämnen och frågor.

Det kan vara allt från tips på hur du skapar ett bombsäkert lösenord till inlägg om de nya toppdomänerna till ett nostalgiskt inlägg om BBS:er eller listor över årets internethändelser.

Självklart hittar du också en hel del inlägg om våra olika satsningar som till exempel Bredbandskollen, Webbstjärnan, IPv6 och Internetfonden. Alla inlägg är taggade med olika etiketter, du hittar de vanligaste här i vänstermenyn.

Vem?

Vi har flera fasta bloggare, flera av dem bland Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Utöver det välkomnar vi alla medarbetare som vill att lämna inlägg om de känner för det. Du hittar samtliga bloggare i vänstermenyn här intill.

Följ:

Oftast publicerar vi flera inlägg i veckan. Prenumerera gärna på inläggen via vårt RSS-flöde för att inte missa några. Du kan också följa IIS på Facebook och Twitter, där postar vi inläggen allt eftersom de kommer upp.

Frågor?

Har du några frågor eller synpunkter? Hör av dig till IIS-bloggens redaktör, Per-Ola Mjömark.

Våra fasta bloggare:

Danny Aerts, vd

Kristina Alexanderson, projektledare för Webbstjärnan

Peter Forsman, ansvarig för abuse-ärenden

Patrik Wallström, projektledare Hälsoläget

Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef

Rickard Dahlstrand, projektledare Bredbandskollen

Jessica Bäck, projektledare för Internetguider

Pernilla Rydmark, projektledare för Internetfonden

Måns Jonasson, varumärkesansvarig

Elisabeth Ekstrand, chefsjurist

Per-Ola Mjömark, webbredaktör

ElisabethNilsson, PR-ansvarig

Maria Ekelund, kommunikationschef

Marcelle Abou-Haidar, key account manager

Artikeln har inga etiketter

Om bloggaren

Elisabeth Standár PR-ansvarig Elisabeth är PR-ansvarig på IIS och ansvarig för vårt Internetmuseum. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist och härstammar från de värmländska skogarna.