En majoritet av jordens befolkning använder internet

En ny rapport visar att antalet internetanvändare i världen passerat fyra miljarder. Det innebär att mer än hälften av alla människor är uppkopplade. 250 miljoner av dessa internetanvändare kom online så sent som förra året.

Den snabbaste utvecklingen sker i Afrika, där antalet internetanvändare ökat med i snitt 20 procent varje år. Mycket av tillväxten beror på tillgången på smartphones och möjligheten att surfa mobilt. Det och mycket mer kan man läsa i rapporten som finns här, framtagen av We Are Social och Hootsuite.

Populärt även i Sverige

I vår undersökning Svenskarna och internet 2017 kan man bland annat läsa att det fortfarande sker en ökning i andelen svenskar som använder internet i sina mobiltelefoner. Det är 85 procent av befolkningen som använder internet i mobiltelefon och 76 procent av befolkningen som gör det dagligen.

I åldrarna upp till 45 år är det över 90 procent av befolkningen som använder internet i mobilen dagligen. Sedan sjunker andelen av den dagliga användningen. Även bland 66–75 åringar är det mer än hälften som använder internet i mobiltelefonen dagligen.

Artikeln har inga etiketter
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Per-Ola Mjömark Kommunikatör Per-Ola jobbar med kommunikation på IIS och spenderar dagarna med att skriva stringenta ingresser i Wordpress. Han har bakgrund som journalist och webbredaktör, men har även arbetat som pressofficer i Afghanistan och Mali.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.