Vad vill du göra på Goto 10?

Häng med bakom kulisserna på Internetstiftelsens nya start- och mötesplats Goto 10. Marie Kry, community manager, guidar runt i de lokaler som den 4 maj ska öppna och vara Goto 10. Vad vill du göra där? Hör av dig till oss!

Sedan vi förra veckan lanserade Goto10.se är det flera som har hört av sig till mig – jättekul!

Själva tanken med Goto 10 är att bygga platsen tillsammans med er som vill hänga där: jobba på er idé, gå på seminarier och ta del av nätverk, men också ni som vill anordna meetups. 

Vilken kapacitet finns på Goto 10?

Flera av er som hört av sig har också frågat hur det ser ut på Goto 10 – vad finns därinne, hur många får plats om man vill ha ett evenemang?

Det korta svaret är att det finns nästan ingenting där just nu. Mötesplatsen är fortfarande en byggarbetsplats. Men jag har gjort mitt bästa för att visa er hur vi tänkt och hur det kommer att bli.

Men som jag berättade så är det här inte bara vår plats, utan även er. Så vad vill du göra på Goto 10?

Vårt uppdrag – främja internet

Internetstiftelsen, IIS, har i uppdrag att främja internet på olika sätt. Under de snart 20 år som IIS har funnits har vi arbetat på flera olika sätt för att främja internet och internetanvändande. Det gör vi för att vi tycker om och tror på internet. Internet bidrar positivt till människors och samhällets utveckling.

Vi tror också på att hjälpa och satsa på personer som har idéer och kunskap om internet och webben eftersom det möjliggör innovation och driver användningen av internet framåt. Under åren har vi gjort det på många olika sätt, bland annat genom evenemang som Internetdagarna eller projekt som vi valt att stödja genom Internetfonden.

Pengar är inte det viktigaste

Gemensamt för de som vi genom åren träffat i olika forum är att de efterfrågat ett nätverk och en mötesplats. En undersökning visar också att det inte är pengar i första hand som är viktigast när det gäller att komma vidare med sin idé utan nätverket och tillgången till andra experter.

Det var i det här idén som Goto 10 växte fram. Med Goto 10 vill vi sänka instegströskeln och underlätta för nätverkande, idé- och kunskapsutbyte där den röda tråden är nyfikenheten och kärleken till allt som internet och webben möjliggör. Med Goto 10 har vi skapat den första kostnadsfria start- och mötesplatsen för alla som vill testa sin internetidé i tidig fas.

Vi tror att de bästa idéerna och krafterna uppstår när människor med olika bakgrund, förutsättningar, intressen och mål möts och därför är Goto 10 en plats där tillgänglighet och öppenhet är i fokus som du som medlem är med och formar.

Vi vill forma Goto 10 med dig

Vi ser till att det finns tillfälliga arbetsplatser, utrymmen för meetups, mindre konferenser och gott kaffe. Vi låter dig koncentrera dig på det du är bäst på. Vi vill ge dig Goto 10 men vi vill också forma Goto 10 med dig.

Det är vi tillsammans som bygger framtiden och får nya spännande saker att hända på webben och internet. Hör gärna av dig till mig!

Etiketter:
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Marie Kry Community Manager Marie Kry var ansvarig för IIS mötesplats för alla som vill utveckla sig eller sin idé; Goto10. Hon jobbar inte kvar på IIS idag.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.