Internetmuseum – en stolt jubilar

I december 2014 startades Sveriges första och enda museum om internet. Uppmärksamheten var stor när det begav sig, men vad hände sen? Ganska mycket!

Tidslinjen över nätets historia har vuxit på alla längder och bredder. Från sajten kan man nu nå åtta olika utställningar samt 26 långa intervjuer med internetpionjärer. På hemsidan hittar du även tre dokumentärfilmer och en serietidning om internets historia.

Skrivstuga

Även utanför nätet har vi vuxit. Vi är till exempel stolta medlemmar Sveriges museer, invalda som första utpräglat digitala museum. Vi har även samarbetat med Wikimedia Sverige genom att ha en Wikipedian in residence på plats under hösten 2017, vilket bland annat mynnat ut i en skrivstuga på Goto10 och snart 100 nya eller förbättrade internetartiklar på Wikipedia.

Dessutom har vi säkrat historiska hemsidors framtid, samt samlat ihop otaliga fysiska och digitala internethistoriska föremål till vårt arkiv. Och mycket mer.

Välkommen in till Internetmuseum du också. Vi är vädersäkra. ;)

Artikeln har inga etiketter

Om bloggaren

Jörgen Löwenfeldt Jörgen Löwenfeldt är verksamhetsansvarig på Internetmuseum, som drivs av Internetstiftelsen i Sverige. Han är journalist och författare, och aktuell med romanen Ensamma tillsammans som behandlar relationer i det uppkopplade samhället.