Etikettarkiv för rapport

Hur använder vi våra mobiler? Delta i ny undersökning!

Ny rapport ger försmak. Sedan många år tillbaka genomför vi på IIS varje år undersökningen "Svenskarna och internet" där vi frågar tusentals personer om deras internetvanor. Nu är vi i färd med att starta en ny undersökning som tittar på faktiskt användning. För detta söker vi dig som har en Androidmobil och vill vara med och bidra till ökad kunskap om svenskarnas mobilvanor!

Läs mer

Svenskarna och internet, nu på internet :)

Ny statistik. Det har åter blivit dags för en av våra höjdpunkter på året – släppet av statistikrapporten ”Svenskarna och internet”! Varje år flockas vi nätkramare till rapporten för att se hur svenskarna tar till sig nätet och nätbaserade medier, hur många barn som har tillgång till surfplatta och smarta telefoner, och mycket mer. I år har vi tagit fram en webbversion av rapporten som gör det enklare än någonsin att ta till sig och dela siffrorna!

Läs mer

Svagt intresse för crowdfunding bland internetentreprenörer visar ny rapport

Entreprenörskap. Under senaste året har crowdfunding etablerat sig som begrepp i Sverige och spaltmeter har skrivits i media, inte minst tack vare framgångssagor som Flippin' Burgers. Vi gav forskare på Handelshögskolan i uppdrag att undersöka hur svenska entreprenörer i allmänhet och it-entreprenörer i synnerhet ser på crowdfunding. Nu är rapporten klar.

Läs mer

Nya nätneutralitetsmätningar visar att få operatörer filtrerar

Nätneutralitet. Vi på .SE försöker genom IP-mätningar se om det förekommer någon form av blockering eller prioritering av trafik mellan kunder och leverantörer i Sverige – och hur den i så fall går till. Det här har vi gjort ett antal år nu och resultaten har i stort varit positiva för kunder; det är inte så förfärligt mycket som pågår. Vår senaste rapport stärker den bilden.

Läs mer

E-post med kvalitet och finess

Ny rapport. Trots att e-posten har mer än 40 år på nacken verkar användningen inte mattas av, snarare pekar mycket på att användningen kommer att öka framöver. Som en del av vårt arbete med att utveckla internet presenterar vi därför en ny rapport – Elektronisk post med kvalitet och finess. Den innehåller både resultat från en ny enkätundersökning och en beskrivning av e-postens historia samt tips till dig som vill ta fram riktlinjer kring e-posthanteringen i din egen verksamhet.

Läs mer