Etikettarkiv för digital kompetens

10 år med Webbstjärnan – så har vår skoltävling främjat skolans arbete med digital kompetens

På tio år har nära 400 000 elever deltagit i Webbstjärnan och tillsammans skapat mer än 20 000 webbplatser. Tanken svindlar! Att försöka sammanfatta ett decennium i en bloggpost är inte helt lätt men jag tänker ändå göra ett försök. För efter tio år är det dags att gå vidare och vi startar nu arbetet med att skapa en ny tävling (läs mer om den längre ner) som är ännu bättre anpassad till de utmaningar våra skolor och lärare står inför i dag.

Läs mer

Utbildningssystemet måste riktas in mer mot IKT

Kompetens. Digitala agendor och ”champions” talar ständigt om nödvändigheten av IKT (informations- och kommunikationsteknik) för samhällsutveckling, men sällan något om den ändrade efterfrågan på kompetens som gör att studenter är fel utbildade och ofta på fel ställe. Detta måste förändras. Om inte så kommer ingen ekonomisk utveckling att sänka ungdomsarbetslösheten till den nivå vi ser som rimlig. En generation eller två förloras innan ett trögt utbildningssystem styrt av tröga politiker har reagerat.

Läs mer

Webbstjärnan ska bli lika självklar som Vi i Femman

Som projektledare för Webbstjärnan får jag varje dag ta del av massor med fantastiska webbplatser och kreativa skolarbeten. Men min önskan är att jag skulle få ta del av ännu fler. Jag drömmer om att Webbstjärnan ska bli en lika naturlig del av skolan och skolgången som "Vi i femman". Jag drömmer om att alla elever som går i skolan under sin skoltid ska få möjlighet att delta.

Läs mer