One.com AS stängs av för nyregistrering av .se-domännamn

.SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) har idag meddelat registraren One.com AS att de stängs av för nyregistrering från och med 14 september 2010. Skälet är att de har registrerat .se-domännamn som kunderna inte har beställt.

Pressmeddelande från .SE
2010-09-13

One.com har under sommaren registrerat ett större antal domännamn utan att ha ett uppdrag från kunderna. I flera fall har även felaktiga kunduppgifter använts. Detta innebär att det idag kan finnas kunder som inte är medvetna om att ett .se-domännamn är registrerat för deras räkning. One.coms handlade strider mot avtalet med .SE, bland annat för att avtal med kunden saknas.

Från och med den 14 september är One.com avstängda för nyregistrering i 30 dagar, vilket innebär att de inte kan utföra nyregistreringar men däremot administrera befintliga .se-domännamn. Under avstängningsperioden har One möjlighet att åtgärda bristerna. Om det inte sker kan .SE komma att säga upp avtalet, vilket innebär att One.com inte längre kan administrera .se-domännamn.

.SE:s registreringsvillkor

https://www.iis.se/docs/Registreringsvillkor_sv.pdf

För mer information, kontakta:
Danny Aerts, vd på .SE
Telefon: 08-452 35 61, 0709-905 489
E-post: danny.aerts@iis.se

Maria Ekelund, kommunikationschef på .SE
Telefon: 08-452 35 27, 070-777 44 87
E-post: maria.ekelund@iis.se

Om .SE
.SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige. .SE ansvarar för internets svenska toppdomän, .se, med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret. Överskottet från registrering av domännamn finansierar initiativ som främjar internetutvecklingen i Sverige, både genom egen verksamhet och genom finansiering av fristående projekt.  Läs mer på https://www.iis.se.