Pressbilder och biografier

Här kan du ladda ned högupplösta bilder på IIS talespersoner samt IIS-logotyp. Vår varumärkesmanual hittar du här.

Danny Aerts, vd
Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef
Peter Forsman, abuseansvarig och expert på nätbedrägerier
Jannike Tillå, Chief Communications and Outreach Officer
Måns Jonasson, digital strateg
Kristina Alexanderson, ansvarig för IIS skolsatsningar
Elisabeth Standár, pressansvarig på IIS
Logotyp, IIS


danny_miniatyr_2016
Högupplöst bild.
Foto: Sara Arnald

Danny Aerts, vd

Danny Aerts är IIS vd. Han tillträdde 2006 och har sedan dess framgångsrikt förändrat organisationen till en mer affärsdriven och effektiv verksamhet. Hans arbete har lett till högre intäkter och därmed möjligheter att satsa ännu mer på främjandet av internet och dess användning i Sverige. Hans målmedvetna satsningar på strukturerat kvalitetsarbete gav IIS utmärkelsen Svensk Kvalitet 2010.

Klicka på fotot för högupplöst bild. Foto: Sara Arnald

Klicka på fotot för högupplöst bild. Foto: Sara Arnald

Danny Aerts är ursprungligen från Nederländerna och kom till Sverige i mitten av 1990-talet. När han blev vd för .SE lämnade han sin position som vd för internetportalen Spray. Tidigare har han också arbetat på flera telekomföretag, bland andra Unisource Mobile, Telia och PTT Telecom. Danny Aerts har examen från Utrechts universitet där han studerade ekonomisk geografi.

anne_marie_miniatyr_2016Högupplöst bild.
Foto: Sara ArnaldAnne_Marie_Eklund_Lowinder2Högupplöst bild.
Foto: Daniel Roos

Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef

Anne-Marie Eklund Löwinder är säkerhetschef på IIS. Hon är rankad som en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter. Anne-Marie valdes som första svensk in i Internet Hall of Fame 2013, där hon hamnar i sällskap med bland andra internetpionjärer som Vint Cerf och Steve Crocker. Hon blev Årets säkerhetsprofil 2012 med motiveringen att hon är den kompletta säkerhetspersonen med bred och djup kunskap kring IT-säkerhetsfrågorna.

Hon är ledamot av Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), Avdelning XII, Informationsteknik. Hon sitter även som ledamot i styrelsen för IRI (Institutet för Rättsinformatik) vid Stockholms universitet och som ledamot i MSB:s informationssäkerhetsråd.

Anne-Marie är en av de få personer i världen som har valts till Trusted Community Representative och i rollen som Crypto Officer deltar i nyckelgenereringen för DNSSEC i rotzonen för internet, därtill utsedd av den internationella organisationen ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Hon är också en av medlemmarna i The Registry Services Technical Evaluation Panel (RSTEP), en teknisk grupp under Generic Name Supporting Organization

(GNSO). RSTEP:s främsta ansvar är att vid behov delta i utvärderingen av ansökningar från nya generiska toppdomäner (gTLD:er).

Hon är en ofta tillfrågad expert i offentliga utredningar om frågor som rör internet och säkerhet, och besvarar flitigt remisser inom samma område. Bland tidigare arbetsgivare finns Statskontoret och IT-kommissionen. Anne-Marie Eklund Löwinder har systemvetenskaplig utbildning från Stockholms universitet.


Högupplöst bild.
Foto: Kristina Alexanderson

Peter Forsman, abuseansvarig & expert på nätbedrägerier

Peter Forsman är abuseansvarig på IIS och expert på nätbedrägerier. I den rollen är han ansvarig för att kontrollera att registrarer och registranter efterlever de avtal de ingått med IIS. Han arbetar också aktivt för att informera och utbilda om oetiska verksamheter, ofta i samverkan med andra brottsbekämpande krafter. Peters brinnande engagemang fortsätter i ett privat initiativ utanför IIS genom att han driver bloggen internetsweden.se. Peter har länge varit en av Sveriges ledande experter på domännamn och har erfarenhet av flera olika roller i domän- och webbhotellsbranschen.


Högupplöst bild.
Foto: Sara Arnald

Jannike Tillå, Chief Communications and Outreach Officer

Jannike Tillå har jobbat med digital utveckling och förändringsprojekt i över 15 år och har tidigare haft tjänsten som Head of Insights and Development på Bonnier AB där hon jobbat med koncernövergripande frågor. Hennes roll på IIS är att driva och utveckla arbetet med vår främjandeverksamhet där satsningar som Digitala lektioner, Bredbandskollen, Internetkunskap och Internetmuseum ingår.

mans_miniatyr_2016Högupplöst bild.
Foto: Sara Arnald

Måns Jonasson, digital strateg

Måns Jonasson är digital strateg på IIS. Han arbetar bland annat med IIS digitala informationssatsningar och håller i våra Barnhack. Måns har jobbat med webben sedan 1995 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.

kristina_miniatyr_2016Högupplöst bild.
Foto: Sara Arnald

Kristina Alexanderson, ansvarig för IIS skolsatsningar

Kristina Alexanderson är ansvarig för IIS satsningar för skolan och en av Sveriges mest uppskattade föreläsare kring digital kompetens i skolan. Hon ansvarar bland annat för IIS Digitala lektioner, en öppen digital lärresurs som fungerar som ett stöd för lärare i deras arbete med digital kompetens. I tio år har hon drivit IIS satsning Webbstjärnan, en skoltävling där elever tävlar om att skapa den bästa webbplatsen av sitt skolarbete. Kristina Alexanderson jobbade tidigare som gymnasielärare i svenska och samhällskunskap. Hon kom först i kontakt med att arbeta med webben som ett pedagogiskt verktyg i klassrummet genom Webbstjärnan 2008 och blev då tilldelad juryns specialpris för beundransvärt lärararbete och har själv gjort resan från att vara anti-webb till att bli en flitig bloggare och twittrare.

Elisabeth Standár, pressansvarig på IIS

Elisabeth är pressansvarig på IIS och sköter stiftelsens mediekontakter. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist på ett flertal dagstidningar, bland annat Metro och Värmlands Folkblad och härstammar från de värmländska skogarna.

iis_logoLadda ner IIS logotyp som EPS, JPG och PNG (ZIP) 

Logotyp, IIS