Öppen källkod

.SE bidrar, som en del i vårt arbete kring öppenhet och stöd av öppna standarder, med öppen källkod i flera av våra interna och externa projekt. Följande är en lista på de projekt där vi arbetar med öppen källkod.

PacketQ (ersätter DNS2DB)

PacketQ är ett verktyg för att analysera insamlad nätverkstrafik, primärt DNS och ICMP-trafik. Trafiken som samlas in i PCAP-filer kan sedan PacketQ läsa, filtrera och gruppera med hjälp av helt vanliga SQL-frågor. Verktyget är byggt i C av prestanda och portabilitetsskäl. Det finns också ett prototyp-GUI som låter användaren göra paketanalys via en vanlig webbläsare.

http://github.com/dotse/packetq

DNSCheck

DNSCheck är ett program designat för att hjälpa människor att kontrollera, mäta och förhoppningsvis också bättre förstå hur DNS, domain name system, fungerar.
http://github.com/dotse/dnscheck

Bredbandskollen TPTEST

Här hittar du all källkod till versionerna tptest 3 & 5, server och klientdel, men även källkod till Bredbandskollen light som kan användas för att göra en enkel nedlänks-mätning Bredbandskollens huvudmätsystem är inte tillgängligt som opensource, detta pga att denna är under kommersiell licens.
http://github.com/dotse/bbk

OpenDNSSEC

The OpenDNSSEC project announces the development of Open Source software that manages the security of domain names on the internet. The project intends to drive adoption of Domain Name System Security Extensions (DNSSEC) to further enhance internet security.
http://www.opendnssec.org

Internetfonden

Internetfonden har finansierat flera öppna programvaror. Här är en lista till projektresultat som fylls på efterhand.