Framtidens internet som hot och möjlighet

Teknologiska och sociologiska förändringar sker idag snabbare än någonsin tidigare. Vad betyder det för oss idag och i framtiden? Seminariet tar avstamp ur boken Framtidens internet som hot och möjlighet – Ett tjugoårigt perspektiv till år 2030 som Jan Kallberg, PhD, på University of Texas at Dallas har skrivit.

Att ha en aktiv debatt om framtiden leder till bättre förståelse för förändringar, globalisering och den nya affärsverklighet som företag och offentlig sektor upplever. Med en tjugoårig utblick framåt och med avstamp i Kallbergs bok som är skriven för att väcka tankar och få dig som läsare att ta en vidare perspektiv på framtiden bjuder vi in till ett kostnadsfritt seminarium.

Lyssna på Jan Kallberg som forskar om cyberkonflikter, säkerhet och öppen data på University of Texas at Dallas och var delaktig i diskussionen om framtidens internet. Vad är internet i framtiden? Vilken betydelse har internet för politiker och medborgarna? Och vilka är de nya entreprenörerna?

1997 skrev Jan Kallberg sitt examensarbete på juristlinjen – ”Reputationsrisker på internet – en pragmatisk studie i internationell IT-juridik”. Det hade flera komponenter som träffade rätt i sin utblick mot framtiden. Detta har han nu följt upp i sin nya bok och nu fokuserar han på framtida problem samt hur dessa ska hanteras.

– Jag vill skildra vad som är problem idag, vad som kan komma och vad man skall göra åt det. Innehållet är även sociologiska resonemang eftersom en betydande del av förändringen ligger i ändrade beteenden, säger Jan Kallberg.

Utöver Kallberg deltar även:

Gustaf Josefsson, Gustaf Josefsson, VD Guff Innovation Lab, entreprenör, föreläsare och idéspruta, en av grundarna till Riksdagsrösten

Anna Caracolias, VD Adimo Solutions, mobilexpert med fokus på hur man gör affärer och kommunicerar i mobilen

Anna Kelly, e-förvaltningsexpert PwC, Utveckling av e-förvaltning, dess strategi och ledningsfrågor

Alexander Nilsson, Handläggare VINNOVA, ansvarig för FOI-satsningar inom IT-användning och tjänster

och moderator för diskussionen är Kristina Alexanderson, projektledare för Webbstjärnan på .SE.

Kallbergs bok Framtidens internet som hot och möjlighet – Ett tjugoårigt perspektiv till år 2030 finns att ladda ned här. Boken är finansierad av .SE:s internetfonden.

  • Datum: 16 mars
  • Tid: 09.00 – 12.00
  • Plats: .SE, Ringvägen 100 A, 9 tr, Stockholm. Tunnelbanestation: Skanstull.
  • Anmälan: Seminariet är fullt! Seminariet sänds live på www.iis.se/live
  • Livesändning: Seminariet sänds live på www.iis.se/live
  • Hashtag: #SEframtiden