Barnhack - programmeringsskola från IIS

Vill dina barn lära sig att programmera? Nu får de chansen när vi träffas under ett par timmar och går igenom grunderna i Scratch - en programmeringsmiljö särskilt framtagen för barn!

Läs och ladda ner vår Internetguide ”Barnhack!” nu!

Genom att använda sig av ett enkelt gränssnitt och roliga uppgifter går det fort att börja göra egna spel i ”Scratch”, en mjukvara som är framtagen av MIT (Massachusetts Institute of Technology) särskilt för att lära barn grunderna i programmering. Det mesta görs med dra-och-släpp och programmet finns på svenska.

Mjukvaran är gratis att använda, men du behöver ha med dig en egen dator med en webbläsare och Adobe Flash Player installerat.

Det krävs inga förkunskaper för att börja med Scratch, förutom att kunna läsa lite på svenska. Måns Jonasson från IIS går igenom grunderna i Scratch och vi gör ett första enkelt spel tillsammans. Sedan får alla börja göra egna spel och vi hjälps åt att komma på bra idéer och roliga uppslag.

Vi strävar efter en 50/50-fördelning mellan pojkar och flickor på den här kursen, och kommer därför att fördela våra platser efter inkommen anmälan, men ge förtur i det fall det behövs för att uppnå en jämn könsfördelning. Invänta därför ett e-postmeddelande från oss med bekräftelse på att ni fått plats på kursen!

Anmälan gäller för ett barn och en vuxen. Antalet platser är tyvärr väldigt begränsat, så det är först till kvarn som gäller. Det kostar inget att vara med, men eftersom det är ont om plats vill vi väldigt gärna att du hör av dig om du får förhinder efter vi bekräftat att du får plats, så vi kan ge platsen till någon annan!

Har du frågor? Kontakta mans.jonasson@iis.se

Fullsatt! Anmälan är nu stängd.