Barnhack i Kristinehamn

Vill dina barn lära sig att programmera? Nu får de chansen när vi träffas under ett par timmar och går igenom grunderna i Scratch - en programmeringsmiljö särskilt framtagen för barn!

Genom att använda sig av ett enkelt gränssnitt och roliga uppgifter går det fort att börja göra egna spel i Scratch, en mjukvara som är framtagen av MIT (Massachusetts Institute of Technology) särskilt för att lära barn grunderna i programmering. Det mesta görs med dra-och-släpp och programmet finns på svenska.

Mjukvaran är gratis att använda, men ditt barn behöver ha med sig en egen dator med en webbläsare och Adobe Flash Player installerat.

Det krävs inga förkunskaper för att börja med Scratch, förutom att kunna läsa lite på svenska. Lotta Ohlin-Andersson från IIS går igenom grunderna i Scratch och vi gör ett första enkelt spel tillsammans.

Kursen vänder sig till barn i åldrarna 10-14 år och som är nybörjare i att använda Scratch. Vi strävar efter en 50/50-fördelning mellan pojkar och flickor, och kommer därför att fördela platserna efter inkommen anmälan, men ge förtur i det fall det behövs för att uppnå en jämn könsfördelning. Invänta därför ett e-postmeddelande från oss med bekräftelse på att ni fått plats på kursen.

Antalet platser är tyvärr begränsat, så det är först till kvarn som gäller. Det kostar inget att vara med, men eftersom det är ont om plats vill vi väldigt gärna att du hör av dig om du får förhinder efter vi bekräftat att du får plats, så vi kan ge platsen till någon annan.

Praktiska detaljer:

Datum: Onsdagen den 30 november
Tid: 14.30 – 16.30 (ät gärna mellanmål innan då det inte ingår fikapaus)
Lokal: Hörsalen på Kristinehamns bibliotek, Tullportsgatan 13, Kristinehamn
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt