Inspiration – det här kan du använda din domän till

Vi lever i en digital tid där identiteten på nätet blir allt viktigare. Domännamn fungerar som en slags identitetshandling på nätet för exempelvis företag, organisationer, föreningar, klubbar eller privatpersoner. När du registrerar ett domännamn får du din egen adress på nätet. Men det blir också en viktig del av ditt företags eller din egen identitet på nätet.

Användningsområdena för en domän är många, det är bara fantasin som sätter gränser. Här kommer några idéer på vad du kan använda din domän till:

Digitalt visitkort

Du kan använda ditt-namn.se som ditt digitala visitkort både i karriären och privat. Så mycket personligare och enklare att uppdatera än dess tryckta motsvarighet. Här kan du också enkelt samla och länka till andra möjligheter att kontakta och interagera med dig på som till exempel Facebook, Instagram och Twitter.

Egen mejladress

Ett domännamn är ett bra sätt att få en e-postadress som fungerar över tid och oberoende av sociala plattformar.

Blogg

Bloggar du om dig själv, vad som händer i ditt liv och dina tankar är ditt personliga domännamn den perfekta platsen för det. Du kan själv utforma den och behöver inte ta hänsyn till andra leverantörer än ditt webbhotell.

Inspirera

Din domän kan vara platsen för ditt största intresse. Det behöver inte vara en blogg, det kan vara en sajt där du under andra former delar med dig av tips, råd eller inspiration i text eller bild.

Fotoalbum

Varför inte använda din domän till att skapa ett fotoalbum för släkt och vänner. Då får du full kontroll över dina bilder och är inte beroende av en tredje part som till exempel Facebook eller Flickr där dina uppladdade foton kan försvinna om tjänsten skulle göra det. Det går utmärkt att skapa en sajt som kräver inloggning om du inte vill dela dina bilder med hela världen.

Stoppa domänpiraterna

Vem som helst kan registrera ett .se-domännamn förutsatt att det är ledigt. Denna först till kvarn-princip gäller alla, både företag och privatpersoner. Genom att registrera ditt domännamn förhindrar du andra att använda det för sina egna syften. Därmed förhindrar du även domänpirater från att registrera det för att sedan försöka sälja det dyrt till dig.