Regler och beskrivning av whois

Whois är ett webb- eller terminalbaserat verktyg för att ta reda på registreringsdetaljer för ett .se eller .nu domännamn. Det kan till exempel vara när domänen registrerades och vilken registrar domänen ligger under. För att få reda på innehavarens namn måste du däremot göra en kontaktsökning.

IIS huvudsakliga syfte med WHOIS är att tillhandahålla information om innehavare och kontaktpersoner för att säkerställa administrationen och den tekniska driften av toppdomänen .se och .nu med hänsyn tagen till den personliga integriteten. Det är också ett verktyg för att ta reda på om ett domännamn är ledigt eller inte.

Regler för användande av whois

Resultatet får inte användas i kommersiellt syfte. Funktionen är avsedd för att slå upp information om specifika .se och .nu domännamn och dess innehavare. Det är inte tillåtet att försöka ladda ner information om flera domännamn för att sätta upp en egen databas.

Alla slagningar loggas med information om varifrån slagningen görs. Vid för många slagningar på kontakt-ID blockeras IP-adressen bakom slagningen för vidare slagningar.

Whois copyright

Copyright (c) 1997- IIS (The Internet Foundation In Sweden). All rights reserved.

The information obtained through searches, or otherwise, is protected by the Swedish Copyright Act (1960:729) and international conventions. It is also subject to database protection according to the Swedish Copyright Act.
Any use of this material to target advertising or similar activities is forbidden and will be prosecuted. If any of the information below is transferred to a third party, it must be done in its entirety. This server must not be used as a backend for a search engine.

Behandling av personuppgifter

För domännamnsinnehavare finns information om hur vi behandlar personuppgifter som du lämnar i samband med registrering av domännamn i Registreringsvillkoren gällande toppdomänen .se och .nu, punkt 9.

 

Läs mer om: domäner