Regler och beskrivning av kontaktsökning

Med IIS kontaktsökning får du reda på information om den domän du sökt. Funktionen är avsedd för att slå upp information om specifika domännamn och dess innehavare.

Resultatet från kontaktsökningar på iis.se får inte användas i kommersiellt syfte. Det är inte heller tillåtet att försöka ladda ner information om flera domännamn för att sätta upp en egen databas.

Alla slagningar loggas med information om varifrån slagningen görs. Vid för många slagningar på kontakt-ID blockeras IP-adressen bakom slagningen för vidare slagningar.

Följande regler gäller för slagningar på kontakt-ID:

Dagtid (08.00 – 17.00): 10 uppslag per timme
Övrig tid (17.00 – 08.00): 5 uppslag per timme

Ofullständig eller felaktig kontaktinformation

Om du anser att kontaktinformationen för en viss kontakt är ofullständig eller felaktig kan du kontakta oss på registry@iis.se. Vi kommer därefter att kontrollera uppgifterna och begära in rättelse om så krävs. Om du däremot vill uppdatera dina egna kontaktuppgifter som visas i Whois ska du i första hand kontakta din återförsäljare (registrar) och begära rättelse. Om du är osäker på vilken återförsäljare (registrar) du har, kan du enkelt göra en sökning här.

Om WHOIS

Resultatet från kontaktsökningar på iis.se hämtas från WHOIS-protokollet. Läs mer om WHOIS och tjänstebeskrivningar samt villkor för den tjänsten här.

Behandling av personuppgifter

Är du domännamnsinnehavare hittar du information om hur IIS behandlar dina personuppgifter i Registreringsvillkoren gällande för toppdomänen .se respektive .nu, punkt 9:

Läs mer om: domäner