Inlägg av Gabriella Lönnroos

Gabriella Lönnroos
Gabriella Lönnroos Kommunikatör på IIS Gabriella jobbade med kommunikation och event på IIS fram till 2015. Hon brinner lite extra för ökad mångfald i IT-branschen.

IT-utbildningarna misslyckas med att rikta sig till kvinnor

Jämställdhet i branschen. Vår rapport Unga kvinnor och IT visade att 36 procent av de tillfrågade kvinnorna skulle kunna tänka sig att arbeta i IT-branschen men endast 1 procent ansåg att de kände att reklamen från IT-utbildningar riktade sig till dem. Det är symtomatiskt för hur låst branschen är i gamla strukturer. Att titta närmare på hur vi kommunicerar är ett måste för att inte tappa nästa generations unga kvinnors intresse för IT-relaterade yrken.

Läs mer

Teknikhistoriens doldisar – 12 kvinnor som förtjänar mer uppmärksamhet

.SE-bloggen Du känner till Bill Gates och Steve Jobs och kanske till och med internets fader Vint Cerf, men vet du vem som till exempel skapade den första digitala datorn och vem som programmerade det första datorprogrammet? Det är inte många som vet det på rak arm. Att få känner till att det var kvinnor som revolutionerade teknikutvecklingen med sina uppfinningar är tyvärr ingen slump – för historiebeskrivningen är allt annat än könsneutral. Därför har vi valt att lyfta upp kvinnor som tyvärr ofta får alldeles för lite uppmärksamhet.

Läs mer