Inlägg av Amar Andersson

Amar Andersson
Amar Andersson F.d Registrar Manager, IIS Amar Andersson var fram till 2015 den som hade kontakten med våra registrarer (återförsäljare). Tidigare har han arbetat från TeliaSonera där han var med och startade upp Telias Internettjänster -95.

Allting har ett pris

Inte Barbados.

Läs det finstilta. Du har säkert sett dem på Facebook någon gång. Tävlingarna och undersökningarna som basunerar ut att du kan vinna resor eller pengar om du deltar. Eller varför inte testa en produkt under en tid för att sedan få behålla den. Om du har tur, vill säga. För allt handlar om lotteri i grunden. Deltagandet kan uppfattas som gratis men vi vet ju att inget här i livet är helt gratis. Det gäller även för detta. Jag ska förklara.

Läs mer

Så sänkte internetoperatör Google under amerikanska valnatten

Valnatten i USA förra veckan var det nog ingen som missade. Världens uppmärksamhet var riktad mot USA och hur det amerikanska folket skulle rösta. Det gick att följa valet via gammelmedia, nätet men även via mobilappar. Det var dramatiskt och spännande in i det sista. Men de flesta är omedvetna om en incident som drabbade nätet just denna natt och som ingen skrev något om av förklarliga skäl. En händelse som återigen visar hur sårbart nätet fortfarande är inom vissa områden.

Läs mer

Låt de första nya toppdomänerna testa vingarna innan fler får klartecken

Det var en gång ett land med en huvudstad dit turister från hela världen vallfärdade. Flygbolagen som flög dit var nästan alltid fullbokade. Flygbossarna på flygplatsen kom fram till att situationen var ohållbar och stora förändringar behövdes. De beslutade att 500 nya flygbolag med sina flygplansflottor skulle släppas in så att alla som ville resa till staden nu skulle vara garanterade en biljett.

Läs mer