Vi vill dela med oss!

Glad och med solen i ansiktet skriver jag de första raderna för .SE:s nya blogg. Vår tanke är att företagsbloggen ska fungera som ett komplement till våra guider, filmer, konferenser, undersökningar med mera.

Varför och varför nu?

Internet har blivit en extremt viktig del av mångas vardag. Det är inte bara viktigt att det fungerar klockrent rent tekniskt, det är lika viktigt att vi värnar om internets grundfilosofi ­– ett öppet och fritt nätverk av nätverk, där alla kan bidra. Ett nätverk utan onödiga trösklar och där kreativitet stimuleras.

Vi som jobbar på .SE delar passionen för internet och känner att vi vill dela med oss av det vi ser, läser, upplever och tycker. internet har blivit stort och globalt, alla börjar ”dra i det”.

Jag anser att vi står inför flera utmaningar:

  • Tekniska utmaningar så som övergången till IPv6, som möjliggör en fortsättning för tillväxten av internet, och introduktionen av DNSSEC som bygger mer säkerhet inom DNS. Detta i sin tur kan sätta i gång ny tjänsteutveckling baserad på DNSSEC.
  • Kunskapsutmaningar för att säkerställa att alla svenskar kan ta del av internet och ta del av de samhällstjänster som flyttas till internet. Det finns trots allt 1,5 miljoner svenskar som inte använder internet idag. Kampanjen Digidel kommer säkert att finnas med på .SE-bloggen!
  • Politiska utmaningar som innebär att hitta en balans mellan viljan att kontrollera internet och att undvika att kränka användarnas integritet, eller att introducera onödiga lagar utan verkning. Våra politiker och myndigheter har upptäckt internet och har ibland svårt att förhålla sig till det.

I alla ovanstående områden är .SE verksamt och vi vill dela med oss av vår kunskap. Även om vi redan syns flitigt i pressen vill vi gärna ha ett ”eget hem”.

Bloggen blir säkert en blandad kompott. Våra experter, några av Sveriges främsta inom sina områden, kommer att skriva om teknik, domännamn, internets infrastruktur, digital delaktighet och om storpolitik bakom kulisserna. Vår urkund säger att vi ska främja internet i Sverige. Vi bedriver ingen lobbyverksamhet, förutom att vi tror på ­– och tycker om – internet. Vi vill att alla ska inse värdet av ett öppet och fritt informationsflöde.

Bloggen har som ambition att bli ett värdefullt bidrag till omvärldsbevakning kring internet och jag hoppas att det kommer att bli en uppskattad informationskälla för många. Tyck gärna till och lämna dina kommentarer!

De fasta bloggarna är:

Danny Aerts, vd

Peter Forsman, ansvarig för abuse-ärenden

Kristina Alexanderson, projektledare för Webbstjärnan

Jörgen Eriksson, projektledare för IPv6

Patrik Wallström, projektledare Hälsoläget

Anne-Marie Eklund Löwinder, kvalitets- och säkerhetschef

Rickard Dahlstrand, projektledare Bredbandskollen

Janne Elvelid, projektledare för statistik och fakta samt Internetdagarna

Lennart Bonnevier, redaktör för Internetguider

Staffan Jonson, policyrådgivare

Pernilla Rydmark, projektledare för Internetfonden

Måns Jonasson, varumärkes- och webbansvarig

Elisabeth Ekstrand, chefsjurist

Etiketter: , , , , ,
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Danny Aerts Vd på IIS Danny Aerts är vd för IIS sedan 2006. Han är ursprungligen från Nederländerna och kom till Sverige i mitten av 1990-talet. Danny har tidigare arbetat på flera telekomföretag, som Unisource Mobile, Telia och PTT Telecom samt varit vd för Internetportalen Spray.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.