Vi önskar god jul – med en god julgåva

Julen står för dörren. I år önskar vi på Internetstiftelsen i Sverige alla en riktigt god jul och gott nytt år genom att skänka en julgåva till Världsnaturfonden, WWF.

Enligt SMHI:s väderleksrapport verkar bara vissa delar av Sverige få en vit jul i år, och ska man tro på deras klimatforskare så får vi räkna med att framtidens jular kommer att fortsätta i samma anda. Ja, kanske till och med bjuda på ännu mindre snö. SMHI:s klimatforskare har tagit fram olika framtidsscenarier, och dessa pekar samstämmigt på en betydande minskning av snön i nästan hela Sverige.

Istället för julkort

En övervägande majoritet av världens klimatforskare är eniga om att dagens accelererande klimatförändringar till stor del kommer från mänskliga aktiviteter. Här kan vi som företag vara med och försöka påverka utvecklingen åt ett annat håll, dels genom att till exempel fortsätta att analysera och minska vår egen klimatpåverkan samt dels genom att stötta andra initiativ. Världsnaturfonden WWF är en internationell miljö- och naturvårdsorganisation som arbetar på olika plan med just till exempel klimatfrågan.

wwf2016-svDeras klimatarbete omfattar allt från projekt som rör enskilda områden och arter, till genomgripande initiativ som rör nationella och internationella överenskommelser.

Även i år har IIS valt att avstå från att skicka traditionella julkort och i år föll valet för julgåvan istället på WWF:s klimatarbete, bland annat med en förhoppning om en framtid med vita jular.

Tack för i år, och för att citera en kollega; vi ses på andra sidan granen! God jul och gott nytt år!

Etiketter: , , Foto: The Sleeping Panda av Will Sowards (CC BY)
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Therese Ernbrandt Administratör Therese Ernbrandt jobbar med administration på IIS och har bland annat studerat miljö och utveckling på Södertörns högskola. Hon är aktiv i IIS interna miljögrupp och tycker om att laga vegetarisk mat.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.