Vi minns vårt 90-tal i avsnitt 8 av podcasten Ping!

I detta avsnitt av Ping! gästas Måns, Patrik och Anne-Marie av Darja Isaksson – vd på Ziggy Creative Colony tillika tidig internetanvändare – och pratar om hur det var den första tiden på nätet.

Vi pratar om hur det egentligen gick till när folk började upptäcka IRC och mejlinglistor på 90-talet, om vad det var som gick fel i den första IT-bubblan runt millenieskiftet och mycket annat.

Tanken med .SE-podcasten är att inga ämnen, tekniska så väl som icke-tekniska ska vara för komplicerade för att diskuteras, och vi vill väldigt gärna höra från dig som lyssnar! Hur fungerar innehållet? Vilka ämnen är värda att ta upp? Vilka gäster ska vi ha med i framtiden? Vad kan vi göra bättre? Ja, alla kommentarer – positiva såväl som negativa är välkomna. Lämna gärna en kommentar här på sidan.

Darja Isaksson.

Darja Isaksson.

För att lyssna, klicka på playknappen i spelaren nedanför, eller om du hellre vill ladda ner en .mp3 och lyssna offline, klicka här för att ladda ner. Om du vill prenumerera på podcasten och automatiskt få nya avsnitt nedladdade är länken till RSS-feeden; https://www.iis.se/se-podcast.xml eller prenumerera i iTunes på den här länken.

(Signaturmelodi CC-BY Patrik Wallström)

Mer på vår webb:

Etiketter: , , , , , , ,

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

 • Erik 7 oktober 2013, kl 09.31

  Vad härligt att få bli lite nostalgisk! Kul avsnitt.

  Förbättringsförslag: Volymen på det här avsnittet var ganska låg. Jag maxade iPhonens volym, men hade ändå svårt att höra när jag var bland folk. Andra podcasts jag följer hörs bra och tydligt.

  Svara
  • Måns Jonasson
   Måns Jonasson 7 oktober 2013, kl 10.19

   Tack! Jag märkte också att det blev för låg volym denna gång. Jag ska se till att det blir bättre i framtiden.

   Svara
 • Pontus Berg 10 oktober 2013, kl 17.12

  LTH hette Lunds Tekniska Högskola. LuTH är Luleå.

  http://www.lth.se/

  Svara
 • Markus "LAKE" Berglund 15 oktober 2013, kl 20.23

  Kul och intressant Pod! Jag känner tyvärr inte igen mig i allt modemsnack, jag är född 75 och hade gott och väl hunnit med detta, men jag kom sent in på det där med datorer och hoppade direkt till kabel på mitt studentrum. :-)

  Viktig att ni tar upp risken för regionala eller lokala del-internet, som bland annat Brasilien och nu senast Tyskland pratar om. Ni borde prata mer om det!

  En liten synpunkt – ljudet är förskräckligt lågt. Testlyssna gärna på en podd från Sveriges radio (som väl är ledande inom gebitet) före och efter er podd och anpassa ljudnivå efter detta. Tack!

  Svara