Succé för Internetdagarnas ASCII-fotobås

På årets Internetdagarna fanns det ett spår som hette "Creative Technology" som jag tyvärr inte kunde besöka, men som hade passat mig perfekt. Jag älskar att blanda olika tekniker i byggen, konstprojekt och annat galet.

Varje år på Internetdagarna försöker vi överraska våra besökare med några nya installationer – som exempel är konferensspelet Blippy resultatet av ett sådant bygge för ett antal år sedan.

Årets Internetdagarna bjöd på två nyheter – en ”donationsstation” där enkronor åkte genom trattar och rör ner i en hatt, allt för att göra det roligare att visa hur vi donerar pengar till Läkare utan gränser (årets blippare gav 9000 kronor som IIS kommer att donera) och ett ASCII-fotobås.

ASCII-art var stort för länge sen, innan datorerna hade vettiga grafikkort och därför bara kunde visa text. Genom att kombinera tecken av olika storlekar skapades bilder, och vi byggde en liten apparat som tog ett foto, konverterade det till ASCII-art och printade en kopia till våra besökare.

Under de två konferensdagarna togs över 700 bilder, och vi har satt ihop dem till en liten film som du hittar högst upp i det här inlägget. Hittar du dig själv i myllret?

Etiketter: , , Foto: Internetdagarna 2016 av Stiftelsen (CC BY)

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.