Sluttampen på lyckad Barnhacksturné

Under våren har vi på IIS rest runt i Sverige och gett barn grundläggande kunskaper i programmering genom vår Barnhackstuné. Nu närmar den sig sitt slut.

Jag är så himla stolt över att vi återigen har genomfört en Barnhacksturné, med syftet att ge fler barn (i åldern 10-14) möjligheten att få grundläggande kunskaper i programmering.

Tidigare har vi på IIS ha genomfört tre turnéer – alla med stor framgång. Det roliga med den här turnén är att vi har skapat den med er hjälp genom att platserna som vi valde att besöka bestämdes efter att intresseanmälningar kommit in till oss. Till min stora lycka var intresset jättestort för att vara en hållplats på vår programmeringsturné genom Sverige den här våren.

Under turnén har vi haft stopp i allt från Jokkmokk till Simrishamn. Sammanlagt har vi under lite drygt tre veckor utbildat nästan 300 barn i grundläggande programmering, där alla lärt sig skapa ett enkelt spel.

Mer hjälp

I utvärderingen berättar föräldrar till de deltagande barnen hur mycket de uppskattat hacket, även om det finns en del barn som önskar att de fått mer hjälp och möjlighet att lära sig mer.

Till de barnen vill jag bara säga: läroplansförändringarna kring digital kompetens kommer att göra att alla kommer få fler möjligheter att lära sig programmering i både teknik och matematik. Snart så!

Mer resurser

Vi på IIS kommer också att fortsätta att arrangera Barnhack i våra lokaler i Stockholm – kolla in våra evenemang och de aktiviteter som vi genomför på Goto 10.

För att stötta skolan kommer vi dessutom att starta en ny resurs under året för att hjälpa lärare att lätt hitta material till undervisningen i digital kompetens. Inom ramen för det kommer vi också att ha workshops och föreläsningar både i början av sommaren och i augusti.

Etiketter: , ,

Om bloggaren

Kristina Alexanderson Chef, internet i skolan, IIS Kristina ansvarar för Webbstjärnan, en skoltävling för elever där de under handledning av sina lärare publicerar skolarbete på internet. Kristina är i grunden lärare i svenska och samhällskunskap, men har sedan 2011 ansvarat för Webbstjärnan. Hon är av regeringen utsedd till expert i Digitaliseringskommissionen. Sedan 2013 är Kristina även projektledare för Creative Commons Sverige.