Skydda dig mot nätbrott – tre frukostseminarier lär dig hur

De senaste åren har antalet polisanmälda bedrägerier ökat kraftigt. Många av brotten begås på nätet. Men hur fungerar egentligen olika "fällor" på nätet? Vad bör konsumenter och företagare vara observanta på och vad bör de inte göra på nätet?

Jag har genom åren föreläst för och utbildat hundratals brottsbekämpare inom rättsväsendet. Jag har även formulerat många varningar riktade till allmänheten, men jag tycker ofta att det är svårt att göra en bra avvägning hur mycket information en varning bör innehålla.

Antalet polisanmälda bedrägerier har ökat mellan 12-15 procent årligen i flera års tid, samtidigt som polisen nu uppger att 9 av 10 bedrägeribrott förblir olösta och ser sig själva som chanslösa.

Mot den bakgrunden behöver nya strategier prövas när det gäller brottsoffersprevention. I en serie om tre frukostseminarier kommer jag att göra mitt bästa för att förklara hur olika ”fällor” fungerar, vad konsumenter och företagare bör vara observanta på och vad de inte bör göra på nätet.

Jag ska göra mitt bästa för att förklara mekanismerna bakom bedrägeriuppläggen på nätet. Jag ska rent av försöka öka förståelsen för vad som lurar där ute. Åtminstone så mycket som kan hinnas med på 1,5 timme per tillfälle.

Alla tre seminarier är givetvis kostnadsfria.

Se alla seminarier i efterhand:

Läs mer och anmäl dig till respektive seminarium:

 

Etiketter: , , , , , Foto: Online Fraud av Don Hankins (CC BY 2.0)

Om bloggaren

Peter Forsman Abuseansvarig på IIS Hanterar abuse-ärenden för hela .se-zonen och är en av Sveriges främsta experter på nätbedrägerier. Peter har varit verksam inom IT-sektorn sedan mitten av 90-talet och har erfarenheter från flera olika roller i domän- och webbhotellbranschen.