Sju förstklassiga keynotetalare till årets Internetdagarna

Blockkedjor, arkitektur och matematik. Årets keynotetalare bjuder på en salig kompott när det är dags för Internetdagarna. Missa inte dessa sju rafflande framträdanden på Waterfronts stora scen.

Det är inte utan en viss stolthet som vi lyfter årets sju keynotetalare som besöker oss i Stockholm i november.

Cathy O’Neil har författat bästsäljaren Weapons of Math Destruction: How Big Data Increases Inequality and Threatens Democracy. Hon har bland annat arbetat i New Yorks startup-värld med att analysera data i syfte att fatta affärsbeslut.

Molly W Steenson är designer och författare Hennes arbete är inriktat på skärningspunkten mellan design, arkitektur och artificiell intelligens. Hon har även varit gästforskare vid Umeå universitet i Västerbotten.

Matt Mason är den före detta piratradio-DJ:n och BitTorrent-förespråkarenen som blev kreativ företagsledare och författare. Nyligen utnämndes han till nummer elva på Fast Companys lista över de 100 mest kreativa personerna i affärsvärlden.

Andreas Antonopoulos är en Kalifornienbaserad säkerhetsexpert och techentreprenör. Han är bland annat hjärnan bakom podcasten Let’s Talk Bitcoin och har även författat boken Mastering Bitcoin.

Sue Gardner var under många år verkställande direktör för Wikimedia, stiftelsen som bland annat står för driften av Wikipedia. 2011 utsåg Forbes Magazine henne till en av världens 100 mäktigaste kvinnor.

Kentaro Toyama har i sin bok Geek Heresy dissekerat åsikten att tekniken ska rädda världen. Hör honom berätta på Waterfronts stora scen varför människor är effektivare än prylar.

Primavera De Filippi är en internationellt erkänd auktoritet på rättsliga utmaningar och möjligheter med decentraliserade nätbaserade tekniska lösningar, med särskilt fokus på blockkedjeteknik som Bitcoin.

Läs mer om Internetdagarna här.

Etiketter:

Om bloggaren

Per-Ola Mjömark Kommunikatör Per-Ola jobbade fram till 2018 med kommunikation på IIS och spenderade dagarna med att skriva stringenta ingresser i Wordpress. Han har bakgrund som journalist och webbredaktör, men har även arbetat som pressofficer i Afghanistan och Mali.