Författarna Daniel Goldberg och Linus Larsson samt Anne-Marie Eklund Löwinder och Måns Jonasson från .SE.

Hackarkultur och Minecraft i årets första .SE-podcast

2013 börjar bra! I den första poddcasten för året får vi träffa journalisterna Daniel Goldberg och Linus Larsson som skrivit boken Svenska hackare.

Vi pratar en hel del om hackarkultur, goda och onda hackare och varför det är så spännande att följa brottslighet på nätet. Linus och Daniel har också skrivit den första boken om fenomenet Minecraft, och vi pratar om hur vissa spel känns som sprungna ur en särskild kultur. Dessutom – nytt akronymtest!

Tanken med .SE-podcasten är att inga ämnen, tekniska så väl som icke-tekniska ska vara för komplicerade för att diskuteras, och vi vill väldigt gärna höra från dig som lyssnar! Hur fungerar innehållet? Vilka ämnen är värda att ta upp? Vilka gäster ska vi ha med i framtiden? Vad kan vi göra bättre? Ja, alla kommentarer – positiva såväl som negativa är välkomna. Lämna gärna en kommentar här på sidan.

För att lyssna, klicka på playknappen i spelaren nedanför, eller om du hellre vill ladda ner en .mp3 och lyssna offline, klicka här för att ladda ner. Om du vill prenumerera på podcasten och automatiskt få nya avsnitt nedladdade är länken till RSS-feeden; https://www.iis.se/se-podcast.xml eller prenumerera i iTunes på den här länken.

(Signaturmelodi CC-BY Patrik Wallström)

Mer på vår webb:

Etiketter: , , , , , ,

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.