Författarna Daniel Goldberg och Linus Larsson samt Anne-Marie Eklund Löwinder och Måns Jonasson från .SE.

Hackarkultur och Minecraft i årets första .SE-podcast

2013 börjar bra! I den första poddcasten för året får vi träffa journalisterna Daniel Goldberg och Linus Larsson som skrivit boken Svenska hackare.

Vi pratar en hel del om hackarkultur, goda och onda hackare och varför det är så spännande att följa brottslighet på nätet. Linus och Daniel har också skrivit den första boken om fenomenet Minecraft, och vi pratar om hur vissa spel känns som sprungna ur en särskild kultur. Dessutom – nytt akronymtest!

Tanken med .SE-podcasten är att inga ämnen, tekniska så väl som icke-tekniska ska vara för komplicerade för att diskuteras, och vi vill väldigt gärna höra från dig som lyssnar! Hur fungerar innehållet? Vilka ämnen är värda att ta upp? Vilka gäster ska vi ha med i framtiden? Vad kan vi göra bättre? Ja, alla kommentarer – positiva såväl som negativa är välkomna. Lämna gärna en kommentar här på sidan.

För att lyssna, klicka på playknappen i spelaren nedanför, eller om du hellre vill ladda ner en .mp3 och lyssna offline, klicka här för att ladda ner. Om du vill prenumerera på podcasten och automatiskt få nya avsnitt nedladdade är länken till RSS-feeden; https://www.iis.se/se-podcast.xml eller prenumerera i iTunes på den här länken.

(Signaturmelodi CC-BY Patrik Wallström)

Mer på vår webb:

Etiketter: , , , , , ,
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

  • Måns Jonasson
   Måns Jonasson 5 februari 2013, kl 16.36

   Tack för tipset! Nu är den lagad.

   Svara
 • Fredrik Näs 6 februari 2013, kl 20.45

  Tänk att jag har missat den här podcasten totalt, men desto mer finns det ju nu att lyssna på :)

  Angående Norge, och Norid, så är det ju bara beklagligt, dom var ju intill nyligen kvar i den massiva papperskvarnen det har varit i många år med.

  Det är märkligt med den registrarstrukturen dom har, jag har ändå bott här i Norge i 5 år nu, utan att någonsin surfa in på en .priv.no, som ni säger så är det ju gärna .com som registreras av privatpersoner.

  Ännu märkligare känns det att dom är så pass ovilliga att bemöta utländska företag, det kan inte gynna ekonomin att förhindra utländska företag från ett etablera sig.

  mvh
  Fredrik Näs

  Svara
 • Jakob 13 februari 2013, kl 12.56

  Väldigt intressant podcast! Det skulle vara intressant att höra om varför *.edu.se-domäner inte används, finns det någon anledning till varför dom inte delas ut till skolor som i vissa andra länder?

  Svara
 • Marianne Kandelin 4 maj 2013, kl 23.18

  Hej,
  ja, jag lyssnar för att jag är intr av att lära mig och ja….ok skratta på ni åt mig och andra som är nästan ”nollade” på datorer men jag brukar lära mig extremt …fort. Tänker givetvis ej lära mig allt utan bara vissa delar för jag tycker det är sååå tråkigt. Försök gärna göra något ni ej kan så får vi se hur ni skrattar då…. hihi…. ;-) Men visst som sagt intr att lyssna till er och jag kommer att lyssna till fler…tack…Hmm..
  Ett tips dock är som jag sett i flera teknik/data sidor är hur ska man/ni få fler kvinnor/tjejer mer intr…ja vad gör ni för ”fel”/miss då ni attraherar få tjejer/kvinnor, värt för er att tänka på.

  Svara