Röda mattan på Webbstjärnans prisutdelning 2012

Röda mattan på Webbstjärnans prisutdelning 2012

Ett rekordår för Webbstjärnan!

Vi på Webbstjärnan har precis avslutat ännu ett lyckat tävlingsår och håller som bäst på att sammanfatta 2012. När vi sammanställer resultaten kan vi konstatera att vi haft det bästa tävlingsåret sedan starten hösten 2008.

I årets upplaga av Webbstjärnan deltog nästan 16 000 (15 781) elever utspridda på 2135 lag. Vi delade ut 10 000 diplom till alla de elever som visat grundläggande kunskaper i webbpublicering och sammanlagt deltog över 400 skolor i Sverige!

Webbstjärnan hjälper lärare på vägen

När vi frågade lärarna som deltog om varför de arbetar med Webbstjärnan och internet och webbpublicering svarar en majoritet (97%) att de använder Webbstjärnan för att internet och webbpublicering är bra pedagogiska verktyg.

På frågan om varför de skulle rekommendera Webbstjärnan svarar lärare som varit med att de skulle göra det eftersom de får ett bra stöd och hjälp, samt för att det är roligt att arbeta med internet i skolan.

Det är svar som gör oss på Webbstjärnan väldigt glada. Vi satsar medvetet på att finnas tillgängliga som stöd, både för lärare som vill komma igång och för de som är mitt uppe i tävlingen och arbetet.  Senaste veckorna har skolorna haft sommaravslutning, men det har vi på Webbstjärnan inte märkt av, utan här har det varit full aktivitet med workshops för lärare som vill komma igång med att arbeta med internet i skolan.

15 augusti öppnar anmälan för Webbstjärnan 2013

Nu är det dock dags även för oss att gå på ett efterlängtat sommarlov! Men som vi alla vet så är sommaren kort, den 15 augusti öppnar vi anmälan för Webbstjärnan 2013. Du kan redan nu anmäla ditt intresse för att få mer information om Webbstjärnan via vår webbplats. Kanske kan du redan nu börja fundera på vad du skulle vilja göra tillsammans med dina elever. Låt dig inspireras av tidigare deltagare. Och tipsa gärna dina kollegor om Webbstjärnan!

För självklart ska vi satsa på att bli ännu fler deltagare i nästa omgång. Att få ännu fler lärare att upptäcka de pedagogiska fördelar som internet i skolan medför, och att få ännu fler elever att känna den stolthet och glädje webbpublicering ger.

Anmäl dig till någon av våra utbildningar i höst

Till hösten kommer vi att ha workshops på ännu fler platser än tidigare. Så spana in vår webbplats och ta del av det utbud av utbildningar som vi genomför. Vi kan lova dig en kul resa både för dig och dina elever!

Etiketter: , , , , , ,
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Kristina Alexanderson Chef, internet i skolan, IIS Kristina ansvarar för Webbstjärnan, en skoltävling för elever där de under handledning av sina lärare publicerar skolarbete på internet. Kristina är i grunden lärare i svenska och samhällskunskap, men har sedan 2011 ansvarat för Webbstjärnan. Hon är av regeringen utsedd till expert i Digitaliseringskommissionen. Sedan 2013 är Kristina även projektledare för Creative Commons Sverige.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.