Foto från ett av våra tidigare Barnhack.

Programmering för barn – javisst!

Initiativ för att främja barns möjlighet att lära sig förstå programmering är bland det hetaste i IT-branschen. Vi på IIS har bestämt oss för att fortsätta att satsa på barnhack. Bland annat planerar vi att arrangera tjugo barnhack i Sverige under året.

Vi på IIS har sedan några år tillbaka arrangerat programmeringskurser på vårt kontor i Stockholm, kurser som leds av Måns Jonasson. Vi har även genomfört barnhack runtomkring ute i landet. Vårt mål är att barn ska får mer och fördjupade kunskaper i programmering.

I höstas släppte vi en lärarhandledning som pedagoger kan använda i arbetet med att introducera programmering utifrån skolans kursplaner. Den är skriven av Christina Löfving, grundskollärare i Stenungsund.

Satsar vidare

Vi på IIS har bestämt oss för att fortsätta att satsa på barnhack. Därför erbjuder vi alla som går en av våra programmeringskurser, och som vill använda sina kunskaper för att sprida dessa vidare till barn, möjligheten att kunna dela ut diplom och knappar till de barn som du lär programmera.

Erbjudandet är:

  1.  Gå en programmeringskurs- Programmera Scratch tillsammans med dina elever
  2.  Arrangera programmeringsundervisning för dina barn eller för dina elever
  3.  Meddelar oss på IIS, görs enklast genom att mejla mig. Du kan också uppge när och var du ska lära ut programmering, när du fyller i utvärderingen i slutet av webbkursen.
  4.  Om du gör det skickar vi ut diplom och knappar till dig som ambassadör och till de elever som du utbildat.

Vi ser fram emot att ge fler elever och barn möjligheter att lära sig programmera. Vi planerar även att arrangera tjugo barnhack i Sverige under året. Mer information om detta kommer inom kort.

Mer på våra webbar:

Artikeln har inga etiketter

Om bloggaren

Kristina Alexanderson Chef, internet i skolan, IIS Kristina ansvarar för Webbstjärnan, en skoltävling för elever där de under handledning av sina lärare publicerar skolarbete på internet. Kristina är i grunden lärare i svenska och samhällskunskap, men har sedan 2011 ansvarat för Webbstjärnan. Hon är av regeringen utsedd till expert i Digitaliseringskommissionen. Sedan 2013 är Kristina även projektledare för Creative Commons Sverige.