Beroendecharlataner och w00t – avsnitt 14 av podcasten Ping!

I Ping! #14 gästas vi av ingen mindre än nätkramaren, nätdebattören och nätestradören Marcin de Kaminski. Marcin berättar om sitt nya jobb, pratar om charlataner som säljer internetberoende och fildelning. Dessutom - vad står w00t EGENTLIGEN för?

Tanken med .SE-podcasten är att inga ämnen, tekniska så väl som icke-tekniska ska vara för komplicerade för att diskuteras, och vi vill väldigt gärna höra från dig som lyssnar! Hur fungerar innehållet? Vilka ämnen är värda att ta upp? Vilka gäster ska vi ha med i framtiden? Vad kan vi göra bättre? Ja, alla kommentarer – positiva såväl som negativa är välkomna. Lämna gärna en kommentar här på sidan.

För att lyssna, klicka på playknappen i spelaren nedanför, eller om du hellre vill ladda ner en .mp3 och lyssna offline, klicka här för att ladda ner. Om du vill prenumerera på podcasten och automatiskt få nya avsnitt nedladdade är länken till RSS-feeden; https://www.iis.se/se-podcast.xml eller prenumerera i iTunes på den här länken.

(Signaturmelodi CC-BY Patrik Wallström)

Etiketter: , , , , ,

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

 • Christoffer Holmstedt 8 maj 2014, kl 15.52

  Jag tycker Ping 11 har varit mest intressant hittils med Peter Löthberg (med reservation för att jag inte har lyssnat på #14 än). Fiber är framtiden, vad är det som sätter käppar i hjulet för snabbare och effektivare (mer samverkan?) utbyggnad? Är det någon som ens har intresse eller vinning av att bygga ut fibern längre?

  Nyligen sa regeringen att det utökar potten med pengar för de som vill dra eget i sina byar men har inte hört några specifika detaljer om det, kanske är något att ta upp.

  Även om jag är mest intresserad av det tekniska så är en mer allmän fråga som jag får ofta ”Jag har fått erbjudande från kommunikationsoperatör XYZ att dra in fiber för 10000/16000/20000/26000kr är det värt det?”. Mitt svar har alltid varit ja för jag tror att trådlösa nät (4G och framåt) alltid kommer ha datatak som ställer till det om man inte är medveten om det. Den frågeställningen kanske det går att bygga något kring, som intresserar även icke-tekniska personer.

  Lite mer tekniskt skulle en djupdykning hur stadsnät drivs och fungerar vara intressant. En något längre diskussion på facebook nyligen avslöjade att det är stora skillnader på vad stadsnätsoperatörer tillåter. Vissa ger möjlighet till tjänsteleverantörer(?) att hyra fiber och vissa gör det inte. Hur påverkar sådant mig som slutkund? För mig har ett stadsnät alltid varit bättre än en enskild operatör men det kanske inte är så svart och vit längre.

  Svara