Hallå där Rickard Dahlstrand...

Av Anders Frick den 15 september, 2017

...projektledare för Nordic Open Data Forum som arrangeras den 20-22 november. Hur går det med planeringen?

– Det går finfint. Detta blir ju årets största nordiska öppna datakonferens och vi har flera intressanta talare inbokade, bland andra Amanda Smith från Open Data Institute, Ana Brandusescu från World Wide Web Foundation, Antti Poikola från MyData och Tarjei Leer-Salvesen som skapat innsyn.no. Dessutom blir det en lång rad med superspännande workshops om allt från öppna mobilitetsdata och kvalitetsaspekter på öppna data.

Hur är upplägget på Nordic Open Data Forum?

– Måndagen hålls i Internetstiftelsens lokaler på Hammarby Kaj och börjar med en unconference samt ett par inspirationsföreläsningar. På eftermiddagen hålls workshops och kvällen avlutas med middag och nätverkande på en närliggande restaurang. På tisdagen blir det full fart på Stockholm Waterfront Congress Centre, för då kör vi tillsammans med Internetdagarna. Det blir keynotes med Sue Gardner och Kentaro Toyama, samt nyss nämnda Amanda Smith och Tarjei Leer-Salvesen. På eftermiddagen efter Primavera de Fillippis föreläsning håller Ana Brandusescu och Antti ‘Jogi’ Poikola varsin föreläsning. På slutet summerar vi gårdagens workshops samt ger glimtar från den nordiska öppna dataarenan.

Vad kan man förvänta sig som deltagare på forumet?

– Det kommer att ges mycket god inblick i senaste nytt inom öppna data i Norden. Dessutom är det ett toppenbra tillfälle att knyta kontakter och lära sig mer av de nordiska kollegorna. Vi gör i stor utsträckning likartade saker i de nordiska länderna men vi har kommit olika långt med arbetet. Genom att träffas kan dela erfarenheter och hjälpa varandra med tips och tricks.

– Tanken är också att man ska få tillfälle att få dela med sig av vad som händer med öppna data inom ens eget område. Vi planerar därför också att även ha möten i mindre grupper så att man kan få en direkt och konstruktiv återkoppling.

Hur anmäler man sig?

Genom att klicka på den här länken. Det kostar 1250 kronor att delta, och då ingår allt från nätverkande till mat i form av fika, lunch, middag på måndagen samt lunch och fika på tisdagen. Med rabattkoden IND17 får man dessutom extra 20% rabatt på evenemanget.

Fotnot: Här finns hela programmet för Nordic Open Data Forum.

Etiketter: , , ,