Om sprit, spel, domäner och dubbla budskap

Det finns stora likheter mellan Svenska Spel, Systembolaget och ICANN. Alla tre organisationer har samma dubbla natur. De blir rika på att sälja produkter och tjänster samtidigt som de har ett budskap att de nog inte gillar att folk just dricker, spelar eller vill ha nya toppdomäner.

ICANN med sin numera före detta ordförande Peter Dengate Thrush har jobbat hårt för att få igenom beslutet att sätta igång möjligheten att ansöka nya toppdomäner i januari 2012. Samma person offentliggjorde nästan omgående efter att han hade slutat att han tänker bli rik på beslutet: http://www.tldh.org/2011/07/peter-dengate-thrush-appointed-as-executive-chairman-of-tldh/

Och vad händer nu? ICANN är ute på turné för att informera om möjligheten att ansöka om nya toppdomäner med budskapet:

ICANN wants to make clear that ICANN is an organization that is not advocating new gTLDs for anyone”.

Härligt budskap för en roadshow som ska besöka Paris, Berlin, London etc. :)

ICANN sänder dubbla budskap

I första omgången finns utrymme för 500 nya toppdomäner. Och det behövs knappast någon cirkus av dessa mått för att fylla den kvoten.

Varför informera om man inte vill att någon ska ansöka? Bra information leder ju till många ansökningar. På ICANN:s nya informationssida  finns en count down till den stora dagen då man kan ansöka. Dubbla budskap någon?

Men ICANN kommer säkert att lyckas med detta med hjälp av Svenska spel och Systembolaget. Man tar en drink innan en presentation, informerar sedan att man kan ansöka om nya toppdomäner, därefter säger man kanske att man inte är så sugen att få många som söker för att sedan sätta igång spelet med de stora vinsterna i januari.

Glöm inte Internetdagarna. Vi har också en glad ICANN-representant som informerar. :)

Läs mer på vår webb:

Läs mer på andra webbsidor:

Följ oss:

Etiketter: , , , , , , ,

Om bloggaren

Danny Aerts Vd på IIS Danny Aerts är vd för IIS sedan 2006. Han är ursprungligen från Nederländerna och kom till Sverige i mitten av 1990-talet. Danny har tidigare arbetat på flera telekomföretag, som Unisource Mobile, Telia och PTT Telecom samt varit vd för Internetportalen Spray.