Foto: Numbers av Ksayer1 (CC BY-SA)

Ny statistik att se fram emot

Ute är det aprilväder och det är ömsom sol och ömsom regn, men mest regn. Här inne på kontoret regnar det istället siffror. Snart kan vi med andra ord presentera skinande ny statistik!

Som Uppsalabo kan man ju inte undgå att det redan är dags att fira sista april. Vi har redan kommit en tredjedel in på detta OS-år 2016. I min skattkista med statistik har jag nu mycket material och en hel del på gång.

Digitala verktyg

I början av maj skickar vi ut en webb-enkät om digitala verktyg till lärarna som deltar i vår skoltävling Webbstjärnan. Några veckor senare får jag resultatet och ni kommer kunna ta del av det i vår rapport ”Eleverna och internet 2016” som publiceras i september.

Lösenord

I början av maj genomför vi en undersökning om lösenord. Det blir en webbenkät och den skickas ut tillsammans med undersökningsföretaget Markör.

Unga kvinnor och it

I samarbete med Insight Intelligence med flera kommer vi även i år att genomföra en attitydundersökning om ”Unga kvinnor och IT”. Frågeformuläret håller på att ta form och i slutet av sommaren kan vi se resultatet. Förra årets rapport finns här.

Sverige betalar

Även i år genomför vi undersökningen ”Sverige Betalar” i samarbete med Insight Intelligence med flera. Förra årets rapport finns här.

Svenskarna och internet

Vår årliga stora undersökning om ”Svenskarna och internt” har precis avslutats och i nästa vecka ska jag åka till Markör i Örebro och få årets matrial levererat. Ni må tro att jag är nyfiken! Svenskarna och internet kommer att publiceras i november. Förra årets rapport finns såklart på webben, adressen är www.soi2015.se.

Apparat- användning av mobiler

Jag håller för fullt på att analysera och sammanställa data från vår undersökning om användning av Android-mobiler som vi genomförde i december 2015 och januari 2016. Jag förmodar att ni kan ana vilken app som ligger i toppen, både vad det gäller andel användare och den tid som spenderas med den. En liten försmak från en pilottest i september finns här.

Mobila surfhastigheter

Dagligen sker tusentals mätningar med Bredbandskollens app för Android och Iphone. Snart plockar vi ut data från mätningarna 2015 och fram till 15 maj 2016 och börjar analysera och sammanställa det så att vi framåt sommaren kan publicera en rapport om mobila surfhastigheter. Tidigare års rapporter finns här.

Etiketter: , , , , , Foto: Numbers av Ksayer1 (CC BY-SA)

Om bloggaren

Pamela Davidsson Chef, statistik och fakta Pamela är chef för området statistik och fakta på IIS. Hon ansvarar för portalen internetstatistik.se och studien Svenskarna och Internet. Tidigare har Pamela jobbat med marknadsstatistik på PTS och har en lång bakgrund inom telekommunikation från bland annat Ericsson och Televerket.