Nu byter vi namn till IIS

För snart tio år sedan bytte stiftelsen namn, och vi började kalla oss för .SE. Kopplingen till vår svenska toppdomän kunde inte vara tydligare, men när vi för ett par år sedan tog över driften av ytterligare en toppdomän, .nu, blev det allt tydligare att stiftelsen vuxit ifrån namnet.

Read this blog post in English.

Från att ha varit en organisation på runt 30 personer som nästan uteslutande ägnade sig åt administration och drift av toppdomänen .se är stiftelsen idag över 70 medarbetare, med allt bredare fokus.

Toppdomänen är självklart fortfarande vårt allra viktigaste uppdrag, att driva .se säkert och stabilt är en stor uppgift som vi tar på allra största allvar. Men för att bättre spegla organisationens breda fokus och göra en tydligare koppling mellan vårt namn och vilka vi faktiskt är, går vi idag över till att kalla oss IIS, som står för Internetstiftelsen i Sverige.

Nygammalt namn

För de av er som varit internetanvändare länge är detta inte ett nytt namn. Stiftelsen gick länge under beteckningen ”II-Stiftelsen”, vilket har gett upphov till vårt domännamn, iis.se som nu har femton år på nacken. Självklart vill vi behålla domännamnet, och vi byter alltså namn för att passa in med vårt domännamn, istället för att göra tvärtom. :)

Idag presenterar vi således vårt nygamla namn och vår helt nya logotyp, men under året som kommer blir det fler förändringar. Alla våra undervarumärken, bland andra Webbstjärnan och Bredbandskollen har idag logotyper som innehåller den gamla .SE-logotypen. Innan året är slut ska vi byta ut även alla dessa loggor, och förhoppningsvis bli än tydligare i vår kommunikation.

Välkommen alltså till IIS. Vi ser fram emot att fortsätta att tjäna Internetsverige lika oförtrutligt som tidigare.

Etiketter: , , , , , , ,

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.