Med fokus på öppna data

Nya sätt att använda öppna data kan skapa en positiv inverkan på samhället och människors liv. Därför arrangerar IIS ett hackathon den 6 juni, med fokus på att nyttja den öppna data som finns i Sverige i dag.

Är du kreativ? Gillar du att skapa med digitala verktyg? Vill du prova dina idéer och inspireras tillsammans med andra? Är du intresserad av att vara med på ett hackathon?

Det har blivit väldigt vanligt med meetups, hackathons och innovationstävlingar, inom många olika branscher. Det finns mänger av events som äger rum och som tack vare nya tjänster som Facebook, Meetup.com och Eventbrite blivit enkla att hitta. Nu kommer ytterligare en mängd events med fokus på öppna data som inom kort arrangeras.

Gratis för deltagare

IIS arrangera ett hackathon den 6 juni med temat EAT MEET WORK PLAY. Tanken är att skapa kring fyra olika områden i livet som direkt påverkar oss alla. Fokus är på att utnyttja den spännande kulturella mångfalden och den öppna data som finns i Sverige i dag. Möjligheterna är många med att visa nya sätt att använda öppna data för att skapa en positiv inverkan på samhället och människors liv. För att få rätt inspiration är vi på Artipelag utanför Stockholm. Eventet är gratis för de som vill deltaga.

Nordiskt samarbete

EAT MEET WORK PLAY är en del av Nordic Open Data Week som äger rum 29 maj till 7 juni 2015.  Nordic Open Data Week är en samnordisk insats för att uppmärksamma öppna data och syftar till att stärka det nordiska samarbetet på öppna data. Veckan har många offentliga evenemang där öppna data står i fokus. Det blir hackathons, föreläsningar, workshops och även barnhack. Målet är att ha många aktiviteter i alla nordiska länder. Vinnova går in med stöd till flera av de svenska evenemangen.

Man skulle kunna kalla det Nordiska mästerskapet i Öppna data. Det finns flera priser som inte bara gäller ett event utan sträcker sig över hela Norden. Vad sägs om en plats på det omtalade entreprenörseventet Slush i Helsingfors? Eller att få visa sin skapelse hos SMHI eller VINNOVA?

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Om bloggaren

Pernilla Rydmark Projektledare, Internetfonden på IIS Pernilla ansvarade fram till våren 2016 för Internetfonden, som varje år delar ut flera miljoner till olika projekt som utvecklar internet.