Mångfalden – Internetdagarnas styrka

I år är det premiär för mig på Internetdagarna. Men ändå känner jag till konferensen ganska väl. Jag har nämligen vänt och vridit på besöksstatistiken från tidigare år, mejslat ut målgrupper och hemvister, och snabbt insett att besökarna på Internetdagarna är en direkt spegling av internet och de ämnen och den mångfald som måste finnas här.

Internetdagarna i november kommer du att kunna träffa en brokig skara besökare från vitt skilda yrkesgrupper – Stockholm Waterfront kommer att gunga. Här finns mediefolket som vill förstå en bransch i förändring, och kanske träffar jag några av er på Yochai Benklers seminarium Wikileaks and the future of the press, eller på paneldebatten Public service och internet – tidernas möjlighet med bland andra Joakim Jardenberg och Malin Crona.

Här finns marknadsförarna som vill vakta sina domännamn och helt säkert kommer för att lyssna till Desiree Miloshevic som berättar mer om nya toppdomäner.

Här finns säkerhetsfolket, och tillsammans med dem kommer jag att lyssna på utvärderingen av den nationella säkerhetsövningen Telö, för Vad händer med internet vid en allvarlig kris?

Här finns dessutom forskare, entreprenörer och affärsutvecklare, tekniker, projektledare, politiker och publicister, molnkramare, människorna som brinner för internet i skolan, människor som fortfarande går i skolan, webbredaktörer, en och annan som går under benämningen guru och IPv6-ambassadörer som aldrig tröttnar på att göra plats för fler.

Jag är rätt säker på att det är just mångfalden som är Internetdagarnas styrka. De vitt skilda yrkesbakgrunderna skapar en nyfikenhet som öppnar för dialog och kunskapsutbyte. Perfekt jordmån för nya idéer.

Så, vad det än står på ditt visitkort, gillar du internet: Kom!

Vi ses i november.

P.S: Ta en titt på förra årets seminarier via Youtube här. Jag lyssnar precis på Anna-Karin Hatt. Henne ser jag fram emot att lyssna på IRL.

 

Läs mer på andra webbsidor

Etiketter: , , , , , , , , ,

Om bloggaren

Jessica Bäck Projektledare för Internetguider på IIS Jessica ansvarar för IIS kunskapsspäckade och kostnadsfria Internetguider som spänner över en rad olika ämnen. Hon arbetar dessutom med marknadsföringen av Internetdagarna. Före starten på IIS var hon marknadsansvarig inom AcadeMedia.