Intervju med Clara Henry – en av Nordens största Youtubestjärnor

Clara Henry är Nordens största kvinnliga Youtubare, med nästan 300 000 prenumeranter och sammanlagt närmare 30 miljoner videovisningar. Vi har träffat henne för vårt Internetmuseum och här berättar hon hur hon lyckats.

Clara la upp sin första video i mars 2011 och har sen dess bland annat fått ett eget program, Med Clara Henry, på Kanal 5 Play och lett Uppsnack och Eftersnack på SVT:s webb under Melodifestivalen.

Youtube är en av de absolut populäraste webbplatserna i Sverige. Enligt Svenskarna och internet 2014 har 82 procent någon gång besökt Youtube, 47 procent gör det varje vecka. Och bland de yngre har i princip alla – 99% – kollat på Youtube. Även jag som är lite äldre och mossigare kollar en hel del på Youtube. Dock följer jag inga personer eller kanaler regelbundet, det blir mest enstaka klipp. Därför tycker jag att det är lite extra spännande att höra Clara Henry berätta om hur jobbar med sina videos, hur hon skapar engagemang och hur hon ser på Youtube.

Här hittar du henne på Youtube
Här har du filmen om Apotek-Arnes julmust, filmen som startade allt för Clara.

Fler intervjuer för vårt Internetmuseum:

Följ Internetmuseum

Etiketter: , ,

Om bloggaren

Elisabeth Standár PR-ansvarig Elisabeth är PR-ansvarig på IIS och ansvarig för vårt Internetmuseum. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist och härstammar från de värmländska skogarna.