Internet Discovery Day – nytta eller nöje? JA!

Under Internetdagarna 26 november arrangerar vi återigen Internet Discovery Day, IDD, tillsammans med Johan Jörgensen. IDD är platsen där heta start-ups paras ihop med investerare och affärsänglar, och evenemanget leder verkligen till nya affärer och kontakter – det visar en enkät vi gjort bland tidigare deltagare.

Konceptet för IDD är rått och enkelt. Hugade entreprenörer utrustas med en remsa brun byggpapp och några färgpennor – det är montern. Sedan ritar de och beskriver vad de gör och vad de söker på ett sätt som får besökarna att tända till. Se Internet Discovery Day som ett briljant mingel där du som entreprenör får pitcha dig och ditt företag för de som har möjlighet att ge dig resurserna att växa. Besökarna är regionens och landets ledande investerare, branschfolk och media. Att delta är gratis, det enda som krävs är att du anmäler dig.

Förra året var det runt 100 olika bolag som ställde ut och det passerade runt 700 människor genom dörrarna. Stämningen är alltid fantastisk på IDD – entreprenörer har en tendens att vara socialt begåvade och speciellt så när de vill berätta om sin fantastiska idé! Och det blir inte sämre av att alla andra gärna lyssnar, frågar, ger feedback och peppar.

Och Internet Discovery Day är inte fluff och fikaklubb för vuxna! Jag råkar veta att det fungerar. Vi har nämligen frågat de tidigare deltagarna lite om nyttan de fått ut av eventet.

.SE arrangerar inte relativt dyra event enbart för att det är roligt – vi mäter nyttograd och utvärderar. Torrt och sakligt.

Av de tillfrågade svarade 34% att de på IDD träffat investerare som de sedan aktivt diskuterat investering med. När man tänker efter är det ju en magisk siffra.

50% svarade att IDD gett kontakter som varit viktiga på något sätt för deras startup.

På frågan ”Vad är viktigast för att komma igång med er startup?” svarade över 80% att tillgång till experter/nätverk är jätteviktigt eller viktigt. Som jämförelse kan vi nämna att 60% angav startkapital som jätteviktigt eller viktigt på samma fråga.

Du kan nu alltså bevisa det du trodde var sant – Internet Discovery Day är det viktigaste eventet på året för startup-karusellen – inte bara därför att alla är där utan också för att det ger konkreta resultat.
Sedan skadar det väl aldrig att det samtidigt är roligt? (och gratis?)

Var inte en fyrkant – anmäl dig nu och följ IDD på Facebook för att få de senaste nyheterna.

Vi ses där!

Läs mer på våra webbar:

Etiketter: , , , , ,

Om bloggaren

Niklas Serén Niklas Seren ansvarar för vår årliga konferens Internetdagarna och IIS satsningar inom innovation och entreprenörsskap. Niklas har jobbat med konceptutveckling och projektledning i olika internetbolag sedan 1997 och har tidigare själv startat och drivit bolag.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.