IIS-bloggen firar fem fantastiska år!

"Vi vill dela med oss". Med de orden inledde jag det första inlägget på IIS-bloggen för fem år sedan. En miljon sidvisningar senare är det fortfarande vår devis. Inte så konstigt kanske, vi har ju så mycket kunskap på IIS som vi gärna vill att fler får användning för.

När vi startade vår blogg var ambitionen att den skulle vara ett värdefullt bidrag till omvärldsbevakning kring internet. Tittar man tillbaka på ser vi att den onekligen har varit en uppskattad informationskälla för många. Efter fem år och cirkus 550 blogginlägg har vi haft närmare en miljon sidvisningar!

Mest populära blogginlägg

Tittar man på vilka blogginlägg som varit mest populära under de här åren, är det tydligt att konsumentfrågor väcker engagemang hos våra läsare. Något som man ser inte minst i kommentarsfälten. Men även frågor rörande integritet på nätet och hur du skyddar din personliga data är populära ämnen. Här kan du själv se vilka som är de tio mest lästa inläggen på IIS-bloggen:

1. Så lite mobilsurf får du för pengarna

2. Appen som i tysthet äter upp din datavolym

3. Vad sa du att jag delar?

4. Telias bredband begränsar DNS

5. Det våras för 4G – surfhastigheten i Sverige har ökat 70 procent på ett år

6. Dags för jämförpriser i bredbandsbranschen

7. Allting har ett pris

8. Dags igen att känna Bredbandssverige på pulsen

9. Vad var det vi sa, FRA?

10. Så skapar du ett säkert lösenord

Besökare från hela världen

Naturligtvis är det främst personer boende i Sverige och Skandinavien som besökt IIS-bloggen under dessa år. Men det hindrar inte att vi har haft läsare från alla världsdelar (Antarktis undantaget så klart).

bloggen_karta

I länder som Sudan, Indonesien och Peru har det alltså funnits besökare som passat på att kika in hos vår blogg. Kul tycker jag! Självklart är det inte alltid säkert att dessa besökare har svenska som modersmål. Sedan några år tillbaka har vi därför även en engelskspråkig version av bloggen, där vi postar inlägg som vi tror kan intressera folk utanför Sveriges gränser.

More to come

Det har varit fem händelserika år. Och fler kommer det att bli hoppas jag! Vi tar gärna emot feedback. Skriv i kommentarsfältet eller pinga oss via sociala medier om du har förslag på ämnen som vi borde skriva om. Det finns fortfarande mycket att diskutera.

Etiketter: Foto: Balloon Packing av fdecomite (CC BY)

Om bloggaren

Danny Aerts Vd på IIS Danny Aerts är vd för IIS sedan 2006. Han är ursprungligen från Nederländerna och kom till Sverige i mitten av 1990-talet. Danny har tidigare arbetat på flera telekomföretag, som Unisource Mobile, Telia och PTT Telecom samt varit vd för Internetportalen Spray.