Hjälp oss att göra Internetfonden bättre

I Internetfonden jobbar jag med att gå igenom ansökningar från hugade projektledare i jakten på det perfekta projektet. Projektet som uppfyller villkoren med råge, är välskrivet och övertygande.

Projektet som visar på insikt, erfarenhet, idé och handlingskraft. Projektet som ger rysningar längst ryggraden. Projektet som ger hopp om samhällets tillväxt och framtidens teknologiska utveckling. Den perfekta projektplanen där tid och ekonomi stämmer med det man verkligen tänker genomföra.

Det är inte konstigt att man sällan hittar dem.

Kraven på projektledares argumentation och kompetens är stor, alltför stor ibland. Men arbetet med projektfinansiering måste rulla på och överseendet är stort. Den perfekta projektansökan väntar fortfarande på att skivas.

Mitt arbete är att sålla bland idéerna och leta guldkorn. Det kanske låter krasst, men faktum är att det skrivs metervis av ansökningar som aldrig borde skrivits. Och jag måste läsa allt som skickas in.

Skriva ansökningar – ett bra sätt att testa sin idé

Jag brukar vara noga med att påtala för projektledare som kontaktar mig att de inte ska lägga ner tid i onödan på att skriva ansökningar. Samtidigt är det viktigt att sätta på pränt sina tankar så att man kan dela, få feedback och förbättra sina idéer. Att skriva ansökningar kan vara en bra väg mot att testa sin idé i olika sammanhang. Kanske man trots allt kan få en liten peng och en chans att jobba vidare med att förverkliga det man drömmer om. Hoppet måste få finnas där. För de nykläckta idéerna finns inte så mycket att välja på, förutom pengar från päron och polare.

Ständigt förbättringsarbete

För att göra Internetfonden bättre arbetar vi med ett ständigt förbättrings- och kvalitetsarbete. Vi skickar enkäter till våra sökande och frågar vad de tycker. Vi tänker själva och testar. Vi kollar vad andra finansiärer sysslar med och omvärldsbevakar. Ibland görs små ändringar ibland stora.

Hjälp oss att bli bättre

Senaste ansökningsomgången gick vi från mejl till ansökningsportal, vilket var ett stort steg för både sökande, experter och administratörer. Vi testade även att arrangera ett frukostseminarium för sökande. Och det finns så mycket mer vi kan göra. Vi tar tacksam emot alla tips.

En stor sak vi ska göra till våren är att utvärdera och förbättra processer och metoder för portfölj- och projektanalyser. Det här behöver vi hjälp med! Vill du vara med och följa upp samt analysera de projekt vi finansierar – läs vår offertförfrågan och hör av dig till mig, senast 10 november.

Etiketter: , , , , , , Foto: climb to the top av gari.baldi (CC BY-NC-ND 2.0)
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Pernilla Rydmark Projektledare, Internetfonden på IIS Pernilla ansvarade fram till våren 2016 för Internetfonden, som varje år delar ut flera miljoner till olika projekt som utvecklar internet.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.