Heja bloggen!

I kväll har .SE-bloggen chans att kamma hem ett prestigefyllt europeiskt kommunikationspris. Vi är nämligen nominerade i European Excellence Awards och under en glittrig prisgala i anrika Roundhouse i London koras vinnarna i en rad olika priskategorier.

Det känns häftigt att .SE-bloggen tar plats där under takkronorna och att vi är en av få som ligger bakom det nominerade projektet själva – utan att ha en tung PR- eller reklambyrå i ryggen – gör det ännu roligare.

Ett och ett halvt år har gått sedan det första blogginlägget publicerades och sedan jag började på .SE. Jag anställdes nämligen (bland annat) just för att redaktöra bloggen.

Då hade vi en idé om vi skulle skriva om internetrelaterade frågor med en ton som väcker intresse och få igång en ökad dialog, men vi sa också att vi testar lite och ser hur det går.

Vår vd Danny Aerts skrev i det allra första blogginlägget:

”Bloggen har som ambition att bli ett värdefullt bidrag till omvärldsbevakning kring internet och jag hoppas att det kommer att bli en uppskattad informationskälla för många.”

Nu, 100 000 unika besökare och 200 bloggposter senare, så kan vi med gott samvete säga att det gått ganska bra. Bloggens 15 fasta bloggare är initierade och passionerade för de ämnena de skriver om. Läsarna är engagerade, både på bloggen och i sociala medier. Och många texter som publicerats här har både rört om i debatten och gett spinn i media. Vi har redan överträffat våra förväntningar och om vi ikväll tar emot priset för Bästa Blogg då behöver vi faktiskt inga julklappar i år.

Nu sticker jag och min kära kollega .SE:s kommunikatör Gabriella Lönnroos  till London med rak rygg och kvällen till ära har vi självklart tagit på oss våra finaste stassar. .SE-bloggen representing! Håll tummarna nu!

Uppdatering 2012-12-10: Tyvärr kammade vi inte hem segern den här gången men vi hade i alla fall väldigt trevligt :)

Etiketter: , , , ,

Om bloggaren

Elisabeth Standár PR-ansvarig Elisabeth är PR-ansvarig på IIS och ansvarig för vårt Internetmuseum. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist och härstammar från de värmländska skogarna.