Här är vinnaren i designtävlingen!

Nu har vi utsett vinnaren i vår designtävling. På en knapp vecka fick vi in över 220 bidrag – otroligt kul! Till slut föll vi för bidraget som har kugghjulen på rätt ställe.

Och vinnaren i vår designtävling är…….. Robert Hammar!, som till vardags jobbar som grafisk formgivare på Clara Reklambyrå i Karlstad.

Konkurrensen var hård, men i slutändan var det solklart att ”Devoted employees by heart” var vinnaren, bidraget blev snabbt en favorit för många av oss. Det är det absolut snyggaste och mest kreativa bidraget. (Här kan du läsa vilka tävlingskriterierna var)

Jag ringde upp Robert för att berätta att han vunnit, och passade samtidigt på att ställa några frågor.

Grattis till segern! Kan du berätta lite hur du tänkte med designen?

– Tack, det känns otroligt kul att ha vunnit. Jag började med att surfa runt lite på er webbsida för att få en bild av vilka ni är. Och sedan gjorde jag min egen tolkning av kugghjulens symboliska innebörd. Det viktigaste för mig var att det skulle bli en snygg t-shirt som man inte behöver skämmas över och som inte glöms bort längst ner i byrålådan, det finns alldeles för många sådana.

Och placeringen av kugghjulen vid hjärtat?

– Jag ville lyfta fram personalen. Det är personalen som är de viktigaste kuggarna och själva hjärtat i ett företag. Utan bra personal – inget starkt varumärke eller organisation. Kuggarna skulle också kunna tolkas som att bäraren är med och driver internet framåt.

Var det en väntad seger?

– Verkligen inte, det var första gången jag var med och tävlade på 99designs och det var ju otroligt många bidrag som kom in.

Ditt vinnarbidrag gör dig 5 000 kronor rikare. Vad ska du hitta på med dem?

– Jag ska köpa finska marmeladkulor och kanske någon påse Bridgeblandning.

Nu ska t-shirten tryckas

Nu kommer vi på .SE att trycka upp t-shirten och dela ut till alla här på kontoret till att börja med. Vill du ha en? Håll utkik här på bloggen, vi kör en utlottning framöver.

Tack alla ni som skickade in bidrag!

 

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Om bloggaren

Måns Jonasson Digital strateg Webbfantast som ansvarar för digital strategi på IIS. Måns har jobbat med webben sedan 1994 och har sedan dess drivit egen byrå, jobbat på flera olika communities samt på kommunikationsbyrå.