Färdiggräddad statistik om e-postanvändning

Idag är det kanelbullens dag! Själv kan jag inte låta bli att komma att tänka på en av svenskarnas mest använda kanelbullar. @-tecknet i e-posten. Över 95 procent av alla internetanvändare använder e-post och sju av tio gör det så ofta som varje dag.

Det fantastiska med statistiken om e-postanvändning är att även långt upp i de äldre åldrarna är användningen hög, till och med högre än bland de yngre tonåringarna. Nästan hälften av de som arbetar läser jobb e-post under semestern. Vanligast är det i åldern 36 till 55 år.

Slaskmejl

Jag har levt med den elektroniska kanelbullen i min adress sedan början av 90-talet. Först på jobbet @uppsala.telesoft.se men så småningom även privat. Numera har jag flera privata, så jag kan samla det viktiga på en adress, barnens idrottande på några andra och allt skräp i en slask jag sällan öppnar.

Smaken för kanelbullar @ har spridit sig till fler tjänster. 44 procent av internetanvändarna kan nås på Instagram med en kanelbulleadress och 18 procent kan nås på twitter med en annan @-adress (eller samma, men det är ovanligt).

Dags för ny rapport!

Just nu befinner jag mig i slutfasen av projektet Svenskarna och internet 2017. I våras samlade vi in data och ingredienser som vi sedan har knådat under sommaren. Efter ett intensivt utbakande har diagram och andra godsaker formats och nu håller de på att gräddas så att de ska få fin färg och kan publiceras och erbjudas till er alla i samband med släppet av Svenskarna och internet 2017 som sker 19 oktober. Imorgon öppnar vi upp så ni kan anmäla er till eventet!

Artikeln har inga etiketter Foto: Cinnamon bun av Håkan Dahlström (CC BY)

Om bloggaren

Pamela Davidsson Chef, statistik och fakta Pamela är chef för området statistik och fakta på IIS. Hon ansvarar för portalen internetstatistik.se och studien Svenskarna och Internet. Tidigare har Pamela jobbat med marknadsstatistik på PTS och har en lång bakgrund inom telekommunikation från bland annat Ericsson och Televerket.